Get serious about sales

61

Weet u wat de Sales Performance van uw team is…?

Veel bedrijven hebben de recessie van de afgelopen periode weten af te schudden en staan te popelen om de groei door te kunnen zetten. De MKB bedrijven steken hun handen uit de mouwen en zoeken de aanval om hun verkooporganisatie actief in te zetten. Door te focussen op drie aanvullende factoren zullen uw verkoopprestaties omgezet worden in groei.

Visie op Sales

Waar het met grote regelmaat alsnog mis gaat is de eigen verantwoordelijkheid van de verkopers. Die ontbreekt, waardoor er niet wordt gewerkt voor prestatie op hoog niveau. Middelmaat is de standaard geworden, en dat is funest voor het behalen van doelen. Werken aan een sterke verkoopstrategie is een van de belangrijkste eisen voor succes.

Visie op Aansturing

Een tweede punt waar topprestaties op stuklopen is de aansturing gericht op symptoombestrijding. Bovendien wordt er vaak gestuurd op resultaatverbeteringen op korte termijn, een uitvloeisel van de economische recessie. Wie stuurt op oorzaken zorgt voor een sterk salesteam.

Visie op Werkelijkheid

De crux van het verhaal: de kracht van succes zit in echte onderscheidende klantgerichtheid, focus, klantstrategieën en sturen op sales performance: Het vertalen van een hogere productiviteit van individuele verkopers naar een hogere omzet, monitoren van het salesteam is de sleutel tot het succes.

Nu is het aan u en uw sales team!

o Wat is uw plan voor 2018 om productiviteitsstijging te genereren

o Hoe vertaalt de hogere productiviteit zich in hogere omzet én winstgevendheid

o Hoe stuurt u op Sales Performance

Aert van Nesstraat 45
3012 CA ROTTERDAM

www.mikesier.nl

Telefoon 010 – 404 86 02

Deel dit artikel: