Bouw Rotterdam Ahoy convential centre en RTM stage gestart

17

Rotterdam Ahoy beschikt vanaf eind 2020 over een prachtig nieuw entreegebouw, bestaande uit 35 break out rooms en RTM Stage, Nederlands grootste auditorium/ theater met een capaciteit van 2750 stoelen. Deze stoelen kunnen worden verwijderd waardoor de zaal tevens geschikt is voor concerten, events en beurzen. In januari 2021 bestaat Rotterdam Ahoy 50 jaar en deze mijlpaal zal in het nieuwe en veelzijdige gebouw van de Rotterdamse Evenementenaccommodatie worden gevierd.

De bouw is direct na het North Sea Jazzfestival 2018 gestart middels het slaan van de eerste paal.

Nieuwe tijdelijke entree
De uitbreiding van Ahoy vindt aan de voorzijde plaats waardoor het als het ware een nieuwe voordeur krijgt. Na North Sea Jazz is de huidige Centrale Entree (waar de kassa’s zich bevinden) afgebroken en vervangen door een nieuwe entree. Deze entree is van tijdelijke aard en van hoogstaande kwaliteit.

 

Meer vernieuwingen Ahoy Beurs- & Evenementenhallen
Vanaf vorige zomer zijn de Beurs- & Evenementenhallen reeds grondig gerenoveerd. Zo is de buitenmuur van Hal 2 en 4 opgeschoven waardoor er 1.200 m2 extra vloeroppervlakte is gecreëerd. Ook zijn de horecabuffetten en toiletgroepen vernieuwd en zijn de hallen voorzien van LED-verlichting die ook gedimd kan worden. Er zijn nieuwe gordijnen opgehangen en de scheidingswanden hebben plaatsgemaakt voor nieuwe moderne wanden. De oude luchtbehandelingskasten zijn vervangen door nieuwe duurzame techniek; dit betekent minder energieverbruik en meer comfort voor bezoekers.

Hart van Zuid
De renovatie van de hallen en de komst van het congrescentrum maken onderdeel uit van de grootschalige gebiedsontwikkeling Hart van Zuid, een kwalitatieve metamorfose, met als doel een nieuw bruisend stadscentrum in Rotterdam-Zuid. Het beoogde nieuwe gebied wordt een plek waar het prettig vertoeven is en waar bewoners, bezoekers en ondernemers zich helemaal thuis voelen. De gebiedsontwikkeling levert een aanzienlijke maatschappelijke meerwaarde op voor Rotterdam-Zuid en voor de stad als geheel: meer kwaliteit, meer werkgelegenheid en betere faciliteiten.

Deel dit artikel: