David Hart Groep (DHG) koopt 60.000 m2 grond van gemeente Ridderkerk

153

Logistiek vastgoed ontwikkelaar DHG heeft van de gemeente Ridderkerk 60.000 vierkante meter grond gekocht op bedrijventerrein Cornelisland. Op deze kavel wil DHG een distributiecentrum bouwen van ongeveer 49.000 vierkante meter.

Hart stelde donderdag 6 juli tijdens de ondertekening van de bijeenkomst met wethouder Henk Dokter van de gemeente Ridderkerk, dat de directe aanwezigheid van beschikbare werknemers en de nabijheid van de Rotterdamse haven, het perceel zeer geschikt maken voor een distributiecentrum waar e-commerce-gerelateerde bedrijven zich in kunnen vestigen.

De bouw van de eerste fase van het distributiecentrum, met een omvang van ongeveer 20.000 vierkante meter, begint naar verwachting al in de tweede helft van dit jaar. De overeenkomst werd getekend op bedrijventerrein Moerdijk, waar DHG een soortgelijk distributiecentrum heft gebouwd. Deze grondtransactie is een van de grootste uit de Ridderkerkse geschiedenis. Hiermee is zo’n 85 procent van de beschikbare grond langs de A15 gemoeid. In totaal is nu 50 procent van de in totaal 30 hectare uitgeefbare grond op bedrijventerrein Cornelisland in optie uitgegeven of verkocht.

DHG is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen voor het indienen van de omgevingsvergunning. De verwachting is dat de eerste paal nog dit jaar kan worden geslagen. Het Schiedamse vastgoedbedrijf DHG ontwikkelt de kavel op Cornelisland volgens het Smartlog-concept. Smartlog is afgeleid van de woorden ‘Smart’ en ‘Logistics’ en is volgens DHG de nieuwe maatstaf in XXL-warehousing en distributie.

Deel dit artikel: