‘In de diversiteit van leden en huurders ligt onze kracht’

168

Jeroen Redder, WTC Rotterdam Business Center

Het lijdt geen twijfel dat het WTC Rotterdam Business Center een groot succes is. Ruim twee jaar na de oprichting van deze flexibele kantoorformule van World Trade Center Rotterdam is deze niet meer weg te denken. Het ledenaantal is gegroeid naar ruim 140. Manager Jeroen Redder legt vol overgave uit waarom juist het WTC Rotterdam Business Center zo’n fijne uitvalsbasis is voor het doen van business.

Veel ondernemers weten de weg naar de vierde verdieping van World Trade Center Rotterdam inmiddels feilloos te vinden. Een professionele, representatieve kantooromgeving, waar of in alle rust kan worden gewerkt, of ruimte is voor samenwerking en ontmoeten. Openings- en sluitingstijden zijn er niet. “Dat past ook niet bij het huidige tijdsbeeld. In het Business Center kunnen members, net als huurders van WTC Rotterdam, 24 uur per dag, 7 dagen in de week terecht. De tijd dat er alleen doordeweeks van 8.30 uur tot 17.00 uur werd gewerkt, is voorbij. Het is hier op zondagmiddag met enige regelmaat drukker dan op een gemiddelde dinsdagochtend. De vrijheid die bij het concept hoort, is een belangrijke pijler voor het succes.”

Vestigen met zekerheid

Maar dat is natuurlijk niet het enige. “Leden van het Business Center vinden het prettig dat zij voor een vast bedrag per maand, precies weten welke faciliteiten ze daarvoor terugkrijgen. Het concept is duidelijk en transparant en spreekt een brede doelgroep aan. Bijvoorbeeld de start-ups. Veel bedrijven starten vanuit huis, met alle afleiding van dien. Ze zijn toe aan de volgende stap, een echte kantooromgeving die meer uitnodigt om relaties te ontvangen en mogelijkheden biedt voor meer bekendheid van het bedrijf. Het WTC Rotterdam Business Center wordt ook regelmatig gebruikt door kantoorhuurders van het WTC, bijvoorbeeld als tijdelijke werkplek voor (inter)nationale collega’s of als vergaderplek. Het WTC Rotterdam Business Center richt haar dienstverlening zeker ook op buitenlandse ondernemingen en organisaties. WTC Rotterdam maakt onderdeel uit van een wereldwijd netwerk van WTC’s van circa 320 vestigingen in 90 verschillende landen. Het WTC staat internationaal bekend vanwege haar internationale karakter en wereldwijd netwerk. Op het moment dat bedrijven zich in Nederland willen vestigen, biedt het Business Center deze ondernemers dienstverlening op maat. Met het organiseren van een werkadres, kan vervolgens de gang worden gemaakt naar instanties als de Kamer van Koophandel, notaris en bank. Na relatief korte tijd verruilen zulke organisaties hun lidmaatschap van het WTC Rotterdam Business Center voor een eigen kantoorruimte in het WTC Rotterdam. Dus zo blijven ze in het gebouw en ervaart men de flexibiliteit die nodig is voor een organisatie die in beweging is.”

Flexibiliteit

Maar ook succesverhalen van eenmanszaken die uitgroeien tot een bedrijf met personeelsleden maakt Jeroen Redder met enige regelmaat mee. “Op zo’n moment verandert natuurlijk de behoefte aan vierkante meters. Het WTC Rotterdam biedt dan volop doorgroeimogelijkheden. Veel ondernemers blijven deze plek graag trouw. Het is een locatie met grandeur, internationale bekendheid, hoog faciliteitenniveau, in het hart van de stad en goed bereikbaar met het openbaar vervoer en auto. Dat zijn veel pre’s.” Jeroen Redder noemt nog een voordeel: “Leden van het WTC Rotterdam Business Center kunnen ook gebruik maken van andere WTC-locaties, waaronder in het WTC The Hague Business Center en andersom. Ook dat hoort bij ons flexibele concept. Dit geeft een zakelijke synergie en zorgt voor versteking van het netwerk.”

Diversiteit als kracht

Jeroen merkt op de werkvloer dat ondernemers onderling elkaars netwerk volop benutten. “Het WTC Rotterdam Business Center heeft daar ook een rol in. Met enige regelmaat krijg ik van leden de vraag of ik nog interessante connecties heb. Met alle liefde breng ik vervolgens koppeling tot stand. Vaak pakt dat heel waardevol uit. Hoe mooi is het om twee partijen samen te brengen die iets voor elkaar kunnen betekenen? Zoiets ontstaat mede door de reuring die er binnen dit gebouw altijd heerst en onze inspanningen om te investeren in ons zakelijk netwerk, binnen én buiten het WTC. Wij hechten veel waarde aan partnerschap. Met elkaar versterken we de regio en de internationale positie die wij innemen. WTC Rotterdam is hierbij graag de zakelijke woonkamer in het stadshart van Rotterdam. In de diversiteit van leden en huurders ligt onze kracht.”

Splinternieuw Business Center 

Succes leidt tot groei. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw WTC Rotterdam Business Center. De vierde verdieping wordt dan verruild voor een state-of-the art locatie in de buurt van de hoofdentree. Dichtbij alle bestaande en te ontwikkelen voorzieningen. “Ik heb enorm veel zin in de verhuizing. Op de nieuwe locatie beschikken we straks over meer vierkante meters en een diversiteit aan werk- en overlegplekken, van flexplek tot volledig gemeubileerde Business Rooms. De faciliteiten komen er ook nog beter tot zijn recht. Ik vind het heel leuk wanneer ik een mailtje of belletje krijg van een ondernemer die interesse heeft in het WTC Rotterdam Business Center. Maar het allerleukste is het wanneer ik van ons hospitality team een telefoontje krijg met de mededeling dat er iemand bij de receptie staat die graag een ontmoeting en verdere uitleg over het concept wil. Die gasten worden vervolgens direct in het Business Center verwelkomd, zij kunnen rekenen op een persoonlijke ontvangst, uitleg en een uitgebreide rondleiding. Dit is ook onderdeel van de hospitality visie die ik samen met mijn collega’s uitdraag. Wij staan dagelijks met ons team hoogstpersoonlijk voor u klaar.”

Niet alleen het WTC Rotterdam Business Center ondergaat een doorontwikkeling. Momenteel vinden er elders in het gebouw al vernieuwingen plaats van onder meer kantoorvloeren, liftlobbies en de parkeergarages. Wat staat er verder op stapel? Op de begane grond wordt begin volgend jaar een koffiebar geopend. Welk concept? Dat is nog heel even geheim. De receptie zal een nieuwe plek krijgen. Ook de WTC Rotterdam Art Gallery wordt verplaatst, op de huidige locatie wordt ruimte gemaakt voor een city gym. Dat het World Trade Center Rotterdam in beweging is, mag met recht een understatement worden genoemd.

Deel dit artikel: