Overig

Doe mee aan de Zuid-Holland Challenge

246
modern huis

Zet jij jouw tanden graag in technische vraagstukken op het gebied van circulariteit, energie, klimaatadaptatie of heb je een start-up die aan die thema’s werkt? Kun je niet wachten om jouw innovatieve idee in de praktijk te testen? Dan is dit dé uitdaging voor jou! De provincie en The Green Village zijn op zoek naar technische innovaties op het gebied van energie, circulariteit en klimaatadaptie die in het Co-Creation Centre of NoNo house kunnen worden geïnstalleerd.

De winnaar van de challenge mag 12 maanden lang zijn innovatieproject op The Green Village testen en ontwikkelen. Hierbij word je ondersteund door The Green Village om zo de volgende stappen richting opschaling te zetten. Daarnaast ontvangt de winnaar een bijdrage van €10.000,- om het idee naar de praktijk te brengen.

Hoe doe je mee?

Omschrijf in max. 250 woorden wat jouw idee en jouw ambitie zijn voor de komende jaren. Schrijf vervolgens in max. 250 woorden hoe je van plan bent om het te realiseren. Het uitgangspunt is dat de innovatie te maken heeft met energie, circulariteit of klimaatadaptatie, dat het vernieuwend is en nog niet op de markt is gebracht.

Deadline en bekendmaking resultaten

De deadline voor het inleveren van het voorstel is vrijdag 21 februari 2020 23.59 uur. Alle voorstellen die na die tijd worden ingezonden, doen helaas niet mee aan de challenge. De selectiecommissie toetst de plannen op de genoemde aspecten. In ronde 2 ontvang je een uitnodiging van The Green Village om het Co-Creation Center met eigen ogen te bekijken. Met die extra informatie en inzichten ga je aan de slag om een plan van aanpak te maken. De deadline voor het max. 2 A4 tellende plan van aanpak is vrijdag 3 april. De selectiecommissie maakt op 10 april de 3 finalisten bekend.

Scale-up workshop en finaledag

Een goed plan moet gaan vliegen! Daarom organiseren we een scale-up workshop voor de 3 finalisten. Daarin ga je in gesprek met potentiële opdrachtgevers over hun wensen, belangen en behoeften. En krijg je een pitch-training. En zo kom je goed beslagen ten ijs op de Finale Dag, op 23 april. Een jury van deskundigen heeft jouw plan van aanpak gezien en hoort die dag jouw pitch. Winner takes it all!

De provincie Zuid-Holland wil onderzoek en ondernemerschap aanmoedigen om verduurzaming te versnellen. Hierbij zijn circulariteit, klimaatadaptatie en energie onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom ondersteunen wij deze challenge in samenwerking met The Green Village.