Drie Rotterdamse start-ups naar Boston

31

Bij de tien winnaars van Xplore US zitten maar liefst drie Rotterdamse bedrijven. Start-ups met een sterk verhaal, die nu de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen via een internationale markt.

De Rotterdamse bedrijven Housing Anywhere, MgAubel en Sensius starten eind deze maand met een accelerator programma: een intensief begeleid traject om de ontwikkeling van het product als het bedrijf te versnellen. Doel: sneller grote opdrachtgevers bereiken met goede innovaties.

Rotterdamse start-ups
Housing Anywhere vult het gat dat studenten ervaren als zij in een andere stad willen gaan studeren: waar vinden zij woonruimte (kamers) voor de duur van – bijvoorbeeld – een semester? Mensen die ruimte beschikbaar hebben, kunnen die beschikbaar stellen en zo studenten helpen.

MgAubel werkt vanuit de RDM Campus aan slimme eco-materialen waarmee wegen en andere onderdelen van de infrastructuur sneller en beter kunnen worden gebouwd en hersteld. Tegen lagere kosten en met minder impact op het milieu.

Sensius is een spin-off van het Erasmus MC en specialiseert zich in de behandeling van vormen van kanker in hoofd en nek. Zij willen daarbij operaties voorkomen door hittetechnieken toe te passen die minder belastend zijn voor de patiënt.

Ondersteuning voor innovatie
Het programma Xplore US is onderdeel van de ondersteuning die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland biedt aan innovators en start-ups. Na een strenge selectieprocedure zijn er tien bedrijven door, waar onder dus drie Rotterdamse. En daar zijn we trots op. MgAubel en Sensius draaiden eerder mee met GetFunded 010. Dit Rotterdamse programma helpt innovatieve MKB’ers bij de voorbereiding van subsidieaanvragen bij het Horizon 2020 innovatieprogramma van de Europese Commissie.

 

Deel dit artikel: