Overig

Genomineerd voor de Nieuwe Heldenprijs 2019: Bio4Life, Juuve & Otflow

267

Nieuwe Helden hebben met hun bedrijf een positieve impact op een maatschappelijk thema zoals inclusiviteit, circulariteit en duurzaamheid. Stichting Rotterdamse Ondernemersprijs maakte 7 oktober de drie nominaties voor de Nieuwe Heldenprijs 2019 bekend op het stadhuis in Rotterdam.
 
Bio4Life – Marcel de Oude (Capelle a/d IJssel): “Onze nominatie voor de Nieuwe Heldenprijs voelt als een enorme eer en beloning. Ons vasthoudend geloof in maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen de – over het algemeen als vervuilend bekend staande – grafische branche, krijgt hiermee de erkenning waar we op gehoopt hebben.”

Juuve – Niki Sie (Rotterdam): Wij bouwen als jonge startup graag mee aan de stad van de toekomst door te innoveren met mobiliteit. Als innovatieve stad geeft Rotterdam ons de ruimte om het te bewijzen. Elke bevestiging van buitenaf helpt ons met het aantrekken van talent, investeerders en gebruikers. Dat maakt deze nominatie voor ons enorm waardevol.”

Otflow – Ronald Hagenstein (Rotterdam): Rotterdam is één van de belangrijkste fruithavens van Europa, elke dag arriveren hier honderden fruitcontainers. Wij zitten met ons kantoor in het Industriegebouw perfect tussen fruitimporteurs van het Westland en Barendrecht. Dat wij genomineerd zijn voor deze ondernemersprijs geeft aan dat de regio achter de OTFLOW missie staat; ‘Reduce foodwaste on a global scale’.”

Barbara Kathmann (wethouder Economie, wijken en kleine kernen van Rotterdam) over de genomineerden: “Nieuwe Helden in onze regio zijn start-ups, scale-ups en gevestigde ondernemers met oog voor digitalisering, duurzaamheid, circulariteit en maatschappelijke impact. Zij ontwikkelen, jagen aan, bouwen aan nieuwe toekomsten en een nieuwe economie. Innoveren is floreren!”

De jury die dit jaar met veel plezier de Nieuwe Helden screende en ondervroeg: Ton van Welie (Ortec Finance), Harald Swinkels (voorheen NLE), Walter Peteri (Quooker), Peter Goedvolk (Count), Ellen van Dam (Cornelder) en Willem de Klerk (BlueCity). Op 18 november weten we wie zich Nieuwe Held van 2019 mag noemen. Meer informatie over de genomineerden en de uitreiking in Poppodium Annabel: www.rotterdamseondernemersprijs.nl.