Overig

Haringparty VNO-NCW

539

Een reis naar de World Expo in Milaan bevestigde dat het ongekende kansen voor Rotterdam biedt om in 2025 gastheer te worden van de wereldtentoonstelling. Tijdens netwerkborrel Haring aan de Maas blikte voorzitter Diederik van Dommelen terug op het bezoek.

Hoewel de nieuwe haring nog even op zich liet wachten, was het op dinsdag 16 juni dringen op het terras van Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging De Maas tijdens de jaarlijkse haringparty van VNO NCW West. Voorzitter Diederik van Dommelen blikte in zijn speech terug op een inspirerende reis naar de huidige World Expo in Milaan met 25 ondernemers en Allard Castelein (president directeur Havenbedrijf), Steven Lak (voorzitter Deltalinqs), Ron Voskuilen (directeur Rotterdam Partners) en uiteraard initiatiefnemer Leendert Bikker (ceo Bransoncompany). In zijn speech vertelt de voorzitter dat verschillende paviljoens bezocht zijn, waaronder de Verenigde Arabische Emiraten, Japan, de Verenigde Staten en uiteraard het Nederlandse paviljoen., aldus Van Dommelen. “We zagen wat goed was en wat beter kon. Duidelijk is dat we een stevige uitdaging hebben om de expo binnen te halen. Volgens de Italianen zullen we veel landen moeten bezoeken om voldoende stemmen binnen te halen. Maar ook dat moeten we zien als een kans: aan 150 landen uitleggen wat Nederland en Rotterdam te bieden hebben.” Zijn enthousiasme werd gedeeld door wethouder Maarten Struijvenberg: “We kunnen laten zien hoe wij als Nederlanders omgaan met water en hoe we het klaarspelen om met zoveel mensen op een kluitje te leven. De huidige bijdrage van Nederland laat bovendien zien dat je in munten niet groot hoeft te denken om succes te bereiken. Het huidige paviljoen kostte ongeveer 6,5 miljoen euro, een vijfde van wat een eerder paviljoen gekost heeft, maar is desalniettemin de op één na best bezochte stand van de wereldtentoonstelling.”

Cultureel voorproefje

Na de speech van de voorzitter wordt het publiek getrakteerd op een bijzondere voorstelling van het Rotterdamse Scapino Ballet. Volgens Scapino directeur Ed Wubbe een klein voorproefje van de voorstelling die in 2016, een jubileumjaar voor het balletgezelschap, zal worden opgevoerd. Een evenement dat volgens Wubbe zeker een groot aantal mensen naar Rotterdam zal trekken. Daar mag op geproost worden!