Jaap Smit bezoekt RDM Training Plant

44

Commissaris van de Koning Jaap Smit bezocht op 3 mei 2018 de nieuwe RDM Training Plant. Hier maken jongeren door levensechte simulaties kennis met de strenge veiligheidscultuur in de haven.

Op de nieuwe RDM Training Plant in Rotterdam krijgen mbo-leerlingen en personeel uit de procesindustrie training in veilig werken. De ‘oefenfabriek’ beschikt over nagebouwde instrumenten, leidingen en apparatuur uit de haven, waarmee de werkelijkheid wordt nagebootst. Deze praktijkgerichte aanpak sprak de commissaris zeer aan. Jaap Smit: “Zo leren studenten en technici niet alleen regels en procedures, maar krijgen ze een doorleefd besef van veilig werken”.

Ambities
De RDM Training Plant is een publiek-privaat initiatief van het bedrijfsleven (Deltalinqs) en het techniekonderwijs. Tijdens het bezoek van de commissaris is gesproken over de ambitie dat toezichthouders, zoals de Arbeidsinspectie en de milieudienst DCMR, de veiligheidsstandaarden van de RDM Training Plant als referentiekader gaan hanteren. Ook kunnen inspecteurs van de toezichthouders betrokken worden bij het verbeteren van de praktijktrainingen. Een andere ambitie is het samen met onderwijsinstellingen verder ontwikkelen en voltooien van het trainingscentrum. Bij deze opgave zoekt de RDM Training Plant naar steun van de overheid.

 

Deel dit artikel: