Overig

Kreko is klaar voor Kerstmis

867

Mooi gedekte tafels, grote kandelaars, heerlijk eten en drinken, een rondleiding en bevlogen medewerkers die de aanwezigen alles konden vertellen over de VHC Kreko Groep en Kreko X-Mas.

Dat vormde de basis van de High Tea en High Wine die op respectievelijk 29 september en 6 oktober werden georganiseerd in de Moerdijkse vestiging van de toonaangevende speler in de horeca- en grootverbruikersmarkt.

De quote ‘Do it with passion or don’t do it at all’ verscheen tijdens de korte presentatie van expert Ingrid Schellevis op het scherm. Het credo past perfect bij Kreko, waar iedereen, van de bedrijfsleider tot aan de vinoloog, enorm bevlogen kan vertellen over het bedrijf en alles wat het te bieden heeft. Voor het bedrijfsleven is het aanbod groot. Zo is de afdeling kerstpakketten/relatiegeschenken helemaal vernieuwd. Het vormt nu een aparte tak binnen het horecabedrijf. Er zijn twee ruimtes volledig ingericht voor de geschenken.

Na een allervriendelijkste ontvangst werden de genodigde secretaresses en marketingmedewerkers voor de High Tea getrakteerd op een mocktail met een zalm-kaviaar blini. Hiermee werd direct de toon gezet. Nog nagenietend van het aperitief en de amuse volgde een rondleiding bij de uitgebreide wijnafdeling. De gastheer vertelde dat specialisten en vinologen van Kreko dagelijks bezig zijn te zoeken naar pareltjes onder de wijnen. Aangekomen op de versafdeling daalde de temperatuur aanzienlijk. In de permanent gekoelde ruimtes worden de zorgvuldig geselecteerde vleesproducten ambachtelijk verwerkt volgens de laatste kwaliteitsrichtlijnen, net als bij de visafdeling en de groente- en fruitafdeling. Ook op de non-food afdeling keken we onze ogen uit. Glaswerk, bestek en porselein, maar ook schoonmaakmiddelen, disposables en papierwaren; alles is in grote volumes aanwezig. Na de interessante rondleiding schoven we aan een feestelijk gedekte tafel in kerstsferen. En dat was niet voor niets. Ingrid Schellevis nam de gelegenheid te baat om tijdens de High Tea wat over de kerstpakketten van Kreko X-Mas te vertellen. Kreko X-Mas heeft alles in eigen beheer, waardoor het mogelijk is een uniek pakket samen te stellen. Door de mogelijkheid zelf pakketten samen te stellen met unieke, feestelijke items en kwalitatief, hoogwaardige, heerlijke foodproducten in een luxueuze verpakking kan de echte cadeaubeleving voor uw personeel of relaties gecreëerd worden. Na de korte presentatie konden we aanvallen op de vegetarische geroosterde paprika veloute met gegrilde groene asperge en ajvar. En dat was nog maar het begin. Hierna werden een bruscetta met parmaham en geblasemde cipollini, vitello tonato met mosterdsla en kapperappeltje, een hartige lepel met vijgendip en gerookte eendenborst geserveerd. Waarna vervolgens hartige smaakmomenten volgden zoals risotto met zongedroogde tomaatjes en quiche met breijdelspek en roombrie. De afsluiting bestond uit een variatie van muffins, fruitsalade, petit fours en zoete eclairs, soepjes, fudge en torrone. Genieten in optima forma!

Tijdens de High Wine was het niet anders. De ruimte vulde zich met heerlijke geuren, want er werd hard gewerkt in de keuken onder leiding van culinair specialist Frank Bernaerts. Alle genodigden kregen per gang twee wijnen, waardoor de kracht van wijn-spijs combinaties duidelijk werd. Discussies over welke wijn het beste bij welk gerecht paste, kwamen al snel op gang. En laat dat nu net de bedoeling zijn geweest. Gezelligheid, anderen leren kennen, meer te weten komen over Kreko en heerlijk eten stond voorop. Gebakken coquilles, tartetatin van witlof, balsamico cipolline en vadouvan mousseline werden gevolgd door paddenstoelencanneloni met parmezaanse kaas, geroosterde kastanjes en truffel. De derde gang bestond uit runderentrecote met een creme van Opperdoezer, zwarte knoflookjus en pancetta. Het toetje van chocolade crumble, rood fruit, gebrande merinque en een kletskop met mint maakten het geheel compleet. De koffie en thee werden genuttigd op de werkvloer, tussen de fraai uitgestalde kerstproducten. We ontdekten de meest leuke, handige, trendy en exclusieve artikelen. “Of het nu om kerstpakketten, relatiegeschenken, wijnpakketten of een eigen samengesteld pakket gaat, we kunnen onze klanten altijd helpen,” besluit Ingrid Schellevis.