Transport & Logistiek

KROHNE zet alles op alles tijdens afsluiting Wantijbrug

433
Wantijbrug in N3 dicht

De Wantijbrug sluit van 19 januari vanaf 19 uur tot en met 3 april 2020. Circa 80 procent van alle 600 medewerkers van KROHNE in Dordrecht maakt dagelijks gebruik van de Wantijbrug. Zij staan de komende periode dan ook voor een forse uitdaging. Liesbeth de Geus, werkzaam bij KROHNE: “Het is een heftig besluit om de Wantijbrug volledig af te sluiten voor het auto- en vrachtverkeer, maar we zetten alle alternatieven die we hebben in.”

In april 2019 startte het contact tussen KROHNE en het platform Samen Bereikbaar om te kijken naar mogelijke alternatieven tijdens de afsluiting van de N3. In november werd bekend dat deze alternatieven een stuk sneller nodig zijn, omdat de Wantijbrug dicht gaat.

KROHNE zet in op de volgende zaken. Zo komt er een extra Waterbushalte waar medewerkers van KROHNE en omliggende bedrijven gebruik van kunnen maken. De werktijden worden verruimd zodat medewerkers meer mogelijkheden hebben om buiten de spits te reizen. De extra kosten die medewerkers maken als zij gebruik maken van een alternatief voor de auto worden volledig door het bedrijf vergoed. “Wij vergoeden niet de extra kilometers met de auto, maar wel alle extra kosten die gemaakt worden als iemand bijvoorbeeld gebruik maakt van de Waterbus of een e-bike om op het werk te komen. Wij hopen dat dit een extra stimulans is om alternatieve mogelijkheden te onderzoeken en te proberen”, aldus Liesbeth. Zij doet een oproep aan de omliggende bedrijven om de tijdelijke Waterbushalte ook bij hun medewerkers onder de aandacht te brengen.

Voor alle actuele informatie over de afsluiting én over de beschikbare alternatieven, zoals de Waterbushalte, staat een Toolbox klaar. Geïnteresseerde werkgevers kunnen deze Toolbox aanvragen via: info@samenbereikbaar.nl.  

Op de vraag wanneer Liesbeth tevreden is, reageert zij: “Enerzijds zijn wij natuurlijk tevreden als het bedrijf door kan blijven draaien, als de operatie en de productie door kunnen gaan en medewerkers op tijd en goed hun werk kunnen blijven doen. Anderzijds hopen wij ook dat een deel van de medewerkers die vanaf 19 januari gebruik gaat maken van een ander vervoermiddel dan de auto dat ook blijft doen als de Wantijbrug weer open gaat. Dan staat immers de afsluiting van de N3 alweer voor de deur.”