Meer ondernemers in Rotterdam

14

In de eerste helft van 2018 registreerden veel Rotterdammers zich in bij de Kamer van Koophandel. Dit waren er 5960. Vorig jaar, in deze zelfde periode, registreerden zich er 4818. Dit jaar is dat bijna een kwart meer. Ter vergelijking: in heel Nederland nam het aantal toe met 11,6 procent.

In de sector logistiek zie je vooral dat de wens naar een eigen bedrijf toeneemt. Daarentegen zie je dat er steeds minder vraag is in de detailhandel sector. Dit alles blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel.

De laatste vijf jaar is er al een duidelijk groeiproces geweest wat betreft nieuwe ondernemingen. Hierin viel op dat er een vermeerdering zat in het aantal mensen dat graag ondernemer zou willen worden. Meer mensen durven het risico te nemen om zelfstandig te worden. Merendeel van al deze ondernemers zijn zzp’ers. Steeds meer bedrijven werken ook samen met eenpitter.

In Rotterdam is de vermeerdering erg zichtbaar. Eind juni telde Rotterdam bijna 3000 bedrijven meer dan aan het begin van het jaar. En het gaat beter, want het aantal faillissementen daalde met 20 procent. Waarom vooral deze Rotterdammers graag een eigen business zouden willen hebben, is nog niet duidelijk. Maar ondanks dat deze mensen veel nieuwe bedrijven beginnen, zijn er ook mensen die afhaken.

 

Deel dit artikel: