Neem deel aan de eerste Beursvloer Dordrecht!

32
Na meerdere succesvolle evenementen in andere steden door heel het land, komt de Beursvloer nu ook naar Dordrecht! Op maandag 13 november vindt de Beursvloer Dordrecht plaats aan de Mijlweg 33 in de Audi Showroom van Ames.

Tientallen bedrijven en maatschappelijke organisatie hebben zich al aangemeld. Burgemeester Wouter Kolff is aanwezig bij deze eerste editie om de Beursvloer officieel te openen. ,,Mooi om te zien hoe Dordtse ondernemers zich inzetten voor de samenleving. Er liggen nog veel kansen om Dordtenaren dichter tot elkaar te brengen, de Beursvloer is de ideale gelegenheid om die kansen te benutten”, aldus Wouter Kolff.

Hoe werkt de Beursvloer?
Tijdens de Beursvloer gaan maatschappelijke organisatie en bedrijven op zoek naar zogenaamde matches. Vertegenwoordigers van bedrijven gaan in gesprek met stichtingen, verenigingen en burgerinitiatieven om te ontdekken op welk vlak ze elkaar verder op weg kunnen helpen. Is er een match? Dan wordt er een principeovereenkomst opgesteld, die officieel wordt bestempeld.

Hoe werkt dat in de praktijk?

  • Een muziekvereniging heeft lekkage in de repetitieruimte. Een bouwbedrijf komt dit repareren in ruil voor bijvoorbeeld een optreden.
  • Een advocatenkantoor wil haar maatschappelijke betrokkenheid vergroten en biedt, zonder een tegenprestatie te vragen, vijf keer een statutenwijziging aan verschillende ontvangers.

Aanmelden
Als bedrijf meedoen aan de Beursvloer Dordrecht? Bedrijven uit alle sectoren zijn welkom. Wilt u uw maatschappelijke betrokkenheid vergroten en heeft u iets moois te bieden aan maatschappelijke organisaties, schrijf u dan nu al in via de website.

Kan uw stichting, vereniging of burgerinitiatief wel een steuntje in de rug gebruiken of simpelweg een duwtje in de goede richting of heeft u een heel concrete hulpvraag? Kijk dan ook op de website van Beursvloer Dordrecht hoe u uw maatschappelijke organisatie kunt aanmelden.

Gesloten beurs
Het principe van de Beursvloer is gestoeld op een gesloten portemonnee. Bedrijven en maatschappelijke organisaties hebben elkaar vaak veel meer te bieden dan ze in eerste instantie denken. De Beursvloer brengt tijdens een inspirerende avond vraag en aanbod samen.

Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen
De Beursvloer Dordrecht is een initiatief van Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen wil mensen en organisaties faciliteren die goede ideeën hebben voor het opzetten van maatschappelijke vernieuwingen en voor het versterken van eigen kracht van Dordtse bewoners. Werken aan een betere samenleving.

De founders
Het Albert Schweitzer ziekenhuis, AMES Autobedrijf, Rabobank Drechtsteden, Vivenz, McDonalds Dordrecht Centrum & Noord, het Da Vinci College, De Meewerkers en HBO Drechtsteden zijn de initiatiefnemers van Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

Deel dit artikel: