Nieuwe rijksweg A16 Rotterdam mag er komen

175

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het tracébesluit A16 Rotterdam van de minister van Infrastructuur en Milieu in stand gelaten. Dit blijkt uit een uitspraak van 2 augustus 2017. Tegen de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak is geen hoger beroep mogelijk. 

In een persbericht laat de Raad van State weten dat veel beroepschriften zijn ingediend. Onder meer de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland, Stichting Natuurbescherming Vlinderstrik, Vereniging Natuurmonumenten en bewonersorganisaties hadden bij de Afdeling bestuursrechtspraak bezwaren ingediend tegen het besluit van de minister. Geen van de beroepen is gegrond verklaard. Daarmee is het Tracébesluit A16 Rotterdam onheroeppelijk.

Rijkswaterstaat legt de nieuwe snelweg aan tussen de A13 bij Rotterdam The Hague Airport en de A16/A20 bij het Terbregseplein. De 11 km lange A16 Rotterdam zorgt ervoor dat het verkeer op de A13, A20 en omliggende lokale wegen straks vlotter door kan rijden. De nieuwe verbinding draagt bij aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. De aanleg start naar verwachting in 2019. In 2024 gaat de weg open voor verkeer.

Deel dit artikel: