Overig

Prijs voor innovatief leren en werken

495

Op initiatief van Deltametaal / Metalent werd Dieseko in het zonnetje gezet vanwege een succesvolle stageplaats voor Rens de Jongh bij dit Sliedrechtse bedrijf. Rens Nagtzaam van Metalent reikte een oorkonde uit aan Douwe Feenstra van Dieseko.

De prijs werd uitgereikt voor innovatief leren en werken. Het innovatieve is in dit geval een driejarige mbo 3 bbl opleiding tot monteur werktuigbouw waarbij de leerling in samenwerking wordt opgeleid, het Da Vinci College voor de theorie, praktijktraining in de Duurzaamheidsfabriek en beroepspraktijkvorming op de werkvloer van Dieseko.

Metalent is hierbij de verbindende factor voor bedrijf, leerling en school. In het Drechtstedengebied zijn Dieseko als leerbedrijf en Metalent als opleider onderscheiden met een award voor een MBO werk-leertraject waarin het slagingspercentage ver boven het landelijk gemiddelde ligt. Dat lukt door veel aandacht te geven aan begeleiding en de match tussen leerling en leerbedrijf én leermeester. De leerling is in dienst van Metalent in de vorm van een leerarbeidsovereenkomst. Metalent is verantwoordelijk voor het programma, coaching en begeleiding. Daarom spelen inzet en motivatie van alle partijen een doorslaggevende rol.

De prijs is uitgereikt aan het BBL-3 leertraject van leerling Rens de Jong. Helaas was hij niet aanwezig bij de prijsuitreiking. De prijs bestaat uit een Award en een geldbedrag beschikbaar gesteld door het Da Vinci College.