Technische Innovatie

Regiobestuurder Flach bezoekt Royal IHC

280

Van metaal naar digitaal. Dat is de beweging die de maakindustrie in de regio Drechtsteden maakt. En daar is passend geschoold personeel voor nodig. Dat is één van de conclusies van het werkbezoek dat regiobestuurder André Flach in zijn rol als vicevoorzitter van het Drechtstedenbestuur en verantwoordelijk voor het vestigingsklimaat in de Drechtsteden bracht aan Royal IHC. Het bedrijf is een internationale speler in het ontwikkelen, ontwerpen en bouwen van schepen en materieel voor de bagger- en offshore-industrie.

Op 1 februari bezocht Flach het bedrijf en sprak met CEO Dave Vander Heyde en een aantal andere vertegenwoordigers van het bedrijf.

Er werd gesproken over de rol die de regio kan spelen voor het bedrijfsleven in de Drechtsteden. IHC onderstreepte het belang van het aantrekken van goed personeel: het draait om mensen. De maakindustrie heeft grote behoefte aan goed geschoold personeel (MBO+, HBO, WO), om de transitie van metaalindustrie naar een digitale industrie aan te kunnen. IHC heeft hiervoor ook een bedrijfsschool, onder andere om het grote tekort aan vakmannen zoals voormannen (MBO+) te kunnen opvangen. De overheid kan helpen om een aantrekkelijk vestigingsklimaat te creëren om nieuwe groepen werknemers naar de regio te trekken. Dat kan door een goed woningaanbod en te werken aan bereikbaarheid van de regio.

Flach benadrukte het belang van samen optrekken rond deze onderwerpen. De regio en de industrie hebben een gezamenlijk belang. Dat geldt  zowel voor het vestigingsklimaat als ook voor de maakindustrie zelf. De uitdagingen zijn namelijk overal het zelfde: we zijn bezig met digitalisering, verduurzaming en robotisering. Flach:” die handschoen pakken we graag samen op. “

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here