RRA lanceert eerste Rotterdam Marathon Clinic

70

De Stichting Rotterdam Running Ambassadors houdt op zaterdag 23 september de allereerste editie van de Rotterdam Marathon Clinic. Tijdens deze ochtend zetten Rotterdammers met een ondernemend en sportief hart een eerste stap naar de Marathon van Rotterdam. De RRA is een sportieve businessclub die al tal van marathons op haar naam heeft staan en meer Rotterdammers kennis wil laten maken met dit verslavende fenomeen: marathons lopen. Wie daar alles over weet is marathonloopster Andrea Deelstra. Zij deelt haar geheimen van een goede looptechniek. Ook krijgen de deelnemers een kijkje achter de schermen van de NN Marathon Rotterdam. En natuurlijk wordt er ook gerend tijdens de Wedstrijd zonder Tijd, de jaarlijkse hardloopwedstrijd van de RRA. Inschrijven voor de clinic, die van 9.00 tot 13.00 uur duurt, kan via www.runningambassadors.nl/rotterdam-marathon-clinic.

Kijkje achter de schermen van de NN Marathon Rotterdam

De Rotterdam Marathon Clinic is bedoeld voor iedereen met een Rotterdams, ondernemend en sportief hart. Ondernemers, bestuurders of inspirerende sportievelingen die actief zijn in de regio Rotterdam en wel een zetje kunnen gebruiken om zelf een keer deel te nemen aan het grootste eendaagse sportevenement van Nederland. Wat betekent zo’n enorm sportevent eigenlijk voor de stad? Tijdens de clinic geeft NN Marathon Rotterdam een kijkje achter de schermen en laat zien wat de impact is op de stad Rotterdam.

Schat je finishtijd
Natuurlijk wordt er tijdens de marathon clinic niet alleen gepraat over hardlopen. Topatlete Andrea Deelstra en haar coach Bram Wassenaar geven gouden tips voor een goede looptechniek waarna de deelnemers deze kennis meteen in de praktijk brengen. Om 11.15 uur mogen ze aan de start verschijnen van de ‘Wedstrijd zonder Tijd’. Nee, geen 42 kilometer, maar een hardloopwedstrijd van 5 kilometer langs de oevers van de Maas en over de bruggen van Rotterdam. De winnaar is niet degene met de snelste tijd, maar degene die zijn finishtijd het beste heeft ingeschat. En het horloge moet af!

Deel dit artikel: