Samenwerking gemeente en BlueCity

60

BlueCity en gemeente Rotterdam slaan de handen ineen. De samenwerking is woensdag bekrachtigd bij de presentatie van een onderzoek naar de kansen voor de circulaire doelstellingen Rotterdam. Ook is een gouden Gers! magazine gelanceerd.

Wethouder Arno Bonte (duurzaamheid & energietransitie): ‘Dit partnerschap onderstreept dat we samen optrekken om de circulaire ambities in Rotterdam te bereiken. We zien een zwembad vol mogelijkheden. Juist daarom is deze locatie bij uitstek een prachtige plek om kennis te delen, het gesprek te voeren met verschillende partijen in en buiten de stad. We willen het bewustzijn in Rotterdam vergroten.

Steun voor BlueCity
De gemeente gaat BlueCity, gevestigd in het voormalige Tropicana, financieel ondersteunen. Omdat het steeds meer een hotspot is geworden waar de circulaire economie tot stand komt. Een plek waar de stad via experiment opnieuw, op een gezonde en duurzame manier, wordt uitgevonden. De gemeente Rotterdam wordt onderdeel van het partnernetwerk van BlueCity en zij trekken samen op wat betreft de inrichting van verschillende programma-formats. Zo neemt de gemeente deel aan de Circulair Challenge, organiseert zij samen met BlueCity een ‘Hack The Future’ ontwerp challenge en wordt er gezamenlijk een ‘Round-table’ sessie gehouden.

Uitdagingen in Rotterdam
Woensdag zijn in BlueCity ook de resultaten van een in Rotterdam uitgevoerd onderzoek gepresenteerd (zie pdf onder deze alinea). De resultaten laten zien welke kansen er liggen in de sectoren voeding, bouw, consumentengoederen en zorg om Rotterdam circulair te maken. Wethouder Bonte: ‘Alle sectoren bieden kansen, met name in de bouw en in de voedingssector is er in Rotterdam veel winst te behalen.’ Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Rotterdam door Metabolic, Circle Economy, BlueCity, Spring Associates.

Gouden Gers!
Om Rotterdamse bewoners te inspireren besteedt Gers! magazine deze maand aandacht aan het onderwerp circulair. Het eerste exemplaar van ‘De Gouden Gers!’ werd woensdag aan wethouder Arno Bonte overhandigd. Tientallen inspirerende voorbeelden van bedrijven, bewoners en de gemeente komen aan bod in magazine, dat vanaf donderdag op diverse plaatsen in de stad gratis te lezen is. Of lees alle artikelen uit deze Gers! online (wel even gratis registreren).

Deel dit artikel: