Start bouw pakkettensorteercentrum PostNL in Dordrecht

22

Op bedrijventerrein Dordtse Kil II in Dordrecht vierde PostNL samen met lokale instanties op woensdag 28 november feestelijk de start van de bouw van een nieuw pakkettensorteercentrum. Wethouder Maarten Burggraaf en directeur strategie pakketten Coen Schut sloegen samen symbolisch de eerste paal van het duurzame nieuwe pand. De nieuwe locatie in Dordrecht draagt bij aan het vergroten van de capaciteit voor de sortering en distributie van pakketten.

Coen Schut, directeur strategie pakketten van PostNL: ‘Het gemak van online winkelen is volledig omarmd door de consument. Veel webwinkels kiezen voor PostNL om hun pakketten te sorteren en bezorgen en daar zijn we trots op. Het komende jaar opent PostNL drie nieuwe pakkettensorteercentra in Nederland om in de groeiende pakketmarkt het bezorgproces optimaal te kunnen inrichten, waaronder dit duurzame pand in Dordrecht.’

Maarten Burggraaf, wethouder Economische Zaken: ‘PostNL is een bekende in Dordrecht en we zijn verheugd dat het bedrijf voor onze stad gekozen heeft. We zijn blij met het nieuwe sorteercentrum op Kil II en de duurzame ambities van PostNL. Daarmee krijgt het gebied een duurzaam logistiek bedrijfspand erbij en draagt PostNL met werkgelegenheid voor zo’n 400 mensen bij aan onze ambitie om 4000 nieuwe banen in Dordrecht te realiseren.’

BREEAM certificaat

Voor dit pakkettensorteercentrum beoogt PostNL het BREEAM certificaat Outstanding te behalen. Hiervoor investeert PostNL onder meer in de meest duurzame materialen, de plaatsing van zonnepanelen en warmteterugwin-installaties. Bovendien wordt het gebouw gasloos. Dat maakt dit pand tot een van de duurzaamste logistieke gebouwen.

Uitbreiding logistieke netwerk 

Deze nieuwe PostNL-locatie in Dordrecht gaat onderdeel uitmaken van een netwerk dat momenteel uit in totaal 22 pakkettensorteercentra in Nederland en zes locaties in België bestaat. Vanuit deze locaties gaan de pakketbezorgers op weg om zeven dagen per week overal in Nederland en België pakketten te bezorgen. PostNL opent in 2019 drie nieuwe pakkettensorteercentra in Nederland, waaronder deze locatie in Dordrecht.

Goed voor de regio 

Dit pakkettensorteercentrum is goed voor de regio: het biedt werkgelegenheid voor zo’n 400 mensen. Het sorteercentrum wordt in augustus 2019 in gebruik genomen en vanuit hier worden pakketten bezorgd in de regio Dordrecht en Zwijndrecht.

Deel dit artikel: