Tuinderij Vers wint Rotterdamse Ondernemersprijs 2017

40

Maandag 27 november is Tuinderij Vers uitgeroepen tot winnaar van de Rotterdamse Ondernemersprijs 2017. Ondernemers Edwin Noordermeer, Simone Varekamp en Rob Witmer ontvingen de prestigieuze prijs uit handen van Commissaris van de Koning Jaap Smit tijdens een feestelijke uitreiking in het WTC Rotterdam. Tuinderij Vers liet de andere genomineerde bedrijven Aldowa en WeAreReasonable People achter zich.

Vakjury kiest gezonde uitblinker.
Jurylid Jos van der Vegt spreekt over authentiek Rotterdams ondernemerschap: “Tuinderij Vers heeft bewezen stormen te kunnen doorstaan. En dat in alle bescheidenheid. Want nagenoeg iedereen die wel eens boodschappen doet bij ’s lands grootste retailer, is indirect klant van dit florerende bedrijf. Of het nu om verse maaltijdsoepen gaat, een ‘gewone’ gemengde salade of om gesneden biologische andijvie, alles draagt ongemerkt het kwaliteitsstempel van deze stille kracht uit de foodsector. De eigenaren zijn ondernemers die laten zien dat bescheidenheid en ambitie elkaar niet in de weg staan. Van het intensief gebruik maken van de regio door inzet van lokale producten en de Rotterdamse haven, tot het doen van aanzienlijke investeringen in groei en innovatie. En Tuinderij Vers zit op de juiste golf: met de sterk stijgende vraag naar gezond voedsel jaagt het bedrijf met oog voor continue innovatie en de ontwikkeling van producten deze vraag verder aan. Het bedrijf is meer dan alleen gevestigd in de regio; zij is een combinerende en ontsluitende schakel van deze regio. Tuinderij Vers is afgelopen jaren bijzonder hard gegroeid, zowel in omzet als in resultaat. Met haar strategie en toekomstperspectief is Tuinderij Vers in alle opzichten een schoolvoorbeeld van een ‘gezond’ bedrijf in de regio. Een terechte winnaar.”

Trotse winnaars
Ondernemers Edwin Noordermeer, Simone Varekamp en Rob Witmer namen gezamenlijk de prijs in ontvangst. “Wij zijn de meest trotse ondernemers sinds de watergeuzen de Spanjaarden in Brielle hebben verslagen. Deze prijs dragen wij op aan onze medewerkers, want succesvol zijn bereik je niet alleen, dat doe je samen. Dank aan allen! En wat geweldig om het winnen van de ondernemersprijs te kunnen vieren met de oprichters van dit bedrijf.”

Fleur Groenendijk ontvangt achtste mr. K.P. van der Mandele Penning
Voorafgaand aan de prijsuitreiking van de ondernemersprijs ontving dhr. Fleur Groenendijk (PG2) de achtste mr. K.P. van der Mandele Penning. De Van der Mandele Penning wordt jaarlijks uitgereikt aan een Rotterdamse ondernemer die zich op een bijzondere manier inzet voor de stad Rotterdam en haar inwoners. Voormalig CvdK Jaap Smit bood de penning aan met de daarbij behorende geldprijs van € 10.000,- om te doneren aan een goed doel. Fleur Groenendijk verdeelt het bedrag over twee goede doelen: stichting HERMAN en stichting Klassiek in Rhoon.


Wie staat er volgend jaar op het podium?
De Rotterdamse Ondernemersprijs wordt jaarlijks georganiseerd om succesvol ondernemerschap in de regio in de schijnwerpers te zetten. Bent u of kent u een bedrijf dat zou moeten deelnemen in 2018? Bezoek dan de website voor meer informatie en om aan te melden: www.rotterdamseondernemersprijs.nl.

Deel dit artikel: