Overig

Innovation Award ZHZ 2018

3028

Tijdstip
Datum: 8 juni 2018 - 8 december 2018
Tijdstip: 16:00 - 21:00
Locatie
HJ Media Groep
Voorzand 24 in Ridderkerk

De winnaar van de Innovation Award ZHZ 2018 is Netics – The Innovation Engineers. Dit werd bekend tijdens de lustrum uitreiking van de Innovation Award ZHZ op woensdag 6 juni bij het Van der Valk Hotel ARA in Zwijndrecht. Het bedrijf uit Alblasserdam ontving de prijs voor het bedenken van de GEOWALL®: een eenvoudige, goedkope, milieuvriendelijke en robuuste beschoeiing van lokaal beschikbare geperste baggerspecie. Het betreft een simpele techniek die ervoor zorgt dat lokaal beschikbare baggerspecie ter plekke kan worden omgezet in een constructief element van grond.

Bijna 250 aanwezigen waren getuigen van de feestelijke uitreiking van de Innovation Award ZHZ aan Hugo Ekkelenkamp en Eldert Besseling van Netics. De bedenkers van de GEOWALL® ontvingen de prestigieuze award uit handen van Edward Heerema van Allseas. Volgens de jury valt de prijs Netics te eer, omdat het bouwen met baggerspecie een innovatie met zowel een grote economische als maatschappelijke impact is. “De GEOWALL® is een business model gebaseerd op een vorm van circulaire economie waar prima geld mee te verdienen is,” aldus juryvoorzitter Kees Jan Mes. Hugo Ekkelenkamp en Eldert Besseling gaven aan trots te zijn op het winnen van de award. “Er waren zoveel goede inzendingen, dit hadden we echt niet verwacht. Met de prijs krijgen we nu ook erkenning vanuit de regio. Het gebied waar het allemaal begonnen is en waar het idee ontstaan is.”

Da Vinci College MBO-prijs en Amega Super Stage
Behalve de uitreiking van de Innovation Award ZHZ waren er de avond ook prijzen voor MBO-studenten van het Da Vinci College die een uitmuntende prestatie op hun leerbedrijf hebben geleverd en werd de Amega Super Stage uitgereikt. Ilirian Citaku is de winnaar van de MBO-prijs van het Da Vinci College. De tweedejaars student Bouwkunde liep stage bij Tekenplus in Gorinchem en viel op vanwege zijn ambitie en zeer gedegen kennis. Een eervolle vermelding was er voor Wali Yaucoubi en Sullaiman Jalloh. Raymond van Driel, eveneens student van het Da Vinci College, kreeg van Suzanne Kuiper (HR-directeur Amega groep) een Super Stage aangeboden. De gedreven student krijgt de kans om tijdens zijn stage alle facetten van Amega te leren kennen.