Overig

Themabijeenkomst Smart Industrie

2837

Tijdstip
Datum: 30 mei 2018
Tijdstip: 12:00 - 20:30
Locatie
Paviljoen Struis
Schans 2 in Ridderkerk

Zo’n veertig leden van Port of BUSINESS hadden zich aangemeld voor een gisteren door ons georganiseerd event. Rond de klok van 12.00 uur werden de leden gastvrij ontvangen bij Paviljoen Struis in Ridderkerk.

Na een heerlijke lunch vertrok het gezelschap per boot naar de molens in Kinderdijk. Hier volgde allereerst een informatieve rondvaart langs de molens, waarna er in het Dijkhuismagazijn een themabijeenkomst over innovatie en smart industrie plaatsvond.

Inleiders waren Peter Kroon, onderwijsleider IT & Online bij het Techniek College Rotterdam en Daan Wortel,  Innovation Manager Da Vinci College / Duurzaamheidsfabriek Ambassador Smart Industry. Zij gingen in op de innovatieve ontwikkelingen binnen het onderwijs en de samenwerking met het bedrijfsleven. Een aantal mooie ontwikkelingen en samenwerkingsverbanden passeerden de revue. Voorafgaand vertelde Cees van der Vlist, directeur bij Wereld Erfgoed Kinderdijk, over de geweldige ontwikkeling die ze doormaken. Niet alleen de bezoekersaantallen hebben de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen, maar ook het aantal vrijwilligers is enorm toegenomen. Maar liefst 225 mensen zijn op vrijwillige basis actief voor de stichting.

Na de presentaties vertrok het gezelschap weer per boot naar Paviljoen Struis in Ridderkerk, om daar aan te sluiten bij leden en relaties die zich hadden aangemeld voor de namiddag- en avondbijeenkomst. De ongeveer 90 aanwezigen genoten van geweldige gerechten en bijzondere drankjes. Tijdens deze netwerkbijeenkomst vond tevens de bladpresentatie van het meinummer van Drechtsteden BUSINESS en Rijnmond BUSINESS plaats. Zo ontving Bianka den Breejen van Hipper & Kolfbaan uit handen van Kees van ‘t Zelfde, de ingelijste cover waarop zij prijkt.

Vervolgens interviewde de commercieel directeur van HJ Media Producties zowel de uitbaters van Paviljoen Struis, als de leden Jolanda van der Steen van La Fontaine en Nicole Lammers van AccountAbility.

Tot slot werden de aanwezigen van het sfeervolle en smakelijke event nog geattendeerd op de volgende bijeenkomst van Port of BUSINESS. Deze staat gepland op donderdag 28 juni. Thema is dan familiebedrijven en de locatie is bij het immer gastvrije Van der Valk Hotel in Ridderkerk. Deze bijeenkomst zal worden afgesloten met een BBQ.

12.00 uur Inloop Paviljoen Struis
12.15 uur Aanvang lunch
13.15 uur Einde lunch
13.20 uur Met Waterbus naar Molens Kinderdijk
14.00 uur Programma Molens Kinderdijk
15.15 uur Aanvang kennissessie Smart Industrie, Onderwijs en Opleidingen
16.30 uur Met Waterbus naar Paviljoen Struis
17.00 uur Start Live Cooking Netwerk Event