Partnernieuws

Beeldentuin Ravesteyn: inspirerende combinatie van kunst, cultuur en natuur

464
Foto RuineRavesteyn KKrabbendam 2018

Heenvliet 2019 – Van vrijdag 24 mei tot en met zondag 16 juni is de ruïne Ravesteyn in Heenvliet weer het decor van de jaarlijkse Beeldentuin Ravesteyn. Deze expositie weet ieder jaar weer te verrassen met heel diverse kunstwerken van verschillende kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Een ronde over het landgoed met ruïne leidt langs sculpturen, keramieken, glasobjecten en installaties van 22 kunstenaars.
Bijzondere aandacht vraagt het werk van
de Amsterdamse kunstenaar Gerti Bierenbroodspot. Deze kunstenaar, dichter, schrijver en amateur-archeoloog is uitgegroeid tot één van de veelzijdigste kunstenaars van Nederland. Vanwege haar kennis van de oudheid kan Bierenbroodspot een classicistisch realist genoemd worden. Met haar beeld The King of Atlantis vormt zij het beeldmerk van de 26-ste editie van Beeldentuin Ravesteyn.

De kunstenaars

Naast werken van Gerti Bierenbroodspot zullen er beelden van een groot aantal andere kunstenaars te zien en te koop zijn, waaronder Leni van den Band, Maze de Boer, Annelies Deutekom, René Donders, Raph Janssen, Jantien Kahn, Friedie Kloen, Herman Lamers, André van Lier, Marian Meerbeek, Miriam Meulepas, Pepijn van den Nieuwendijk, William Roobrouck, Eric van Solm, Jacqueline Specken, Wim Steins, Dirk Verberne, Lia van Vugt, Mieke de Waal, Martha Waijop en Rob Zweerman.

Combinatie van kunst, cultuur en natuur

De beeldentuin wordt georganiseerd door professionele en ervaren vrijwilligers met liefde voor kunst, een oog voor schoonheid en hart voor het historische landgoed Ravesteyn. Beeldentuin Ravesteyn is daarmee ook dit jaar weer een inspirerende plek om te zijn.

Beeldentuin Ravesteyn is een initiatief van Stichting Stede & Vrye Heerlykheyt en heeft als doel genieten van kunst, cultuur en natuur. Uit de kaart- en kunstverkoop wordt o.a. het onderhoud aan de ruïne betaald. Als u mee wilt helpen om de ruïne als belangrijk cultureel erfgoed veilig te stellen voor toekomstige generaties, word dan donateur. Het bankrekeningnummer is NL88RABO 0360537480 t.n.v. Stichting Stede en Vrye Heerlykheyt te Heenvliet.

Overweegt u als bedrijfssponsor dit mooie doel te ondersteunen neemt u dan gerust contact op met Marnix Trouwborst, voorzitter. Hij is te bereiken via info@beeldentuinravesteyn.nl

Dit artikel is partnernieuws en is geschreven door Jurgen Klapwijk van Port of BUSINESS