Partnernieuws

Laat uw medewerker kosteloos een e-bike proberen!

744

Moeten uw medewerkers, ondanks de coronamaatregelen toch op locatie werken? Dan is de e-bike probeerpool misschien wel iets voor uw organisatie. Via het werkgeversplatform Samen Bereikbaar kunt u kosteloos een e-bike probeerpool aanvragen. Een pool bestaat uit drie fietsen die drie maanden lang door verschillende medewerkers kunnen worden geprobeerd.  De back office voor reserveringen wordt geregeld en er is communicatiemateriaal voor promotie. Het doel van de probeerpools is om meer mensen te verleiden de auto te laten staan en met de e-bike naar het werk te gaan (en zo minder autokilometers te maken).

Initiatiefnemers

Deze actie maakt onderdeel uit van een breder pakket aan mobiliteitsmaatregelen rond het groot onderhoud N3 waar Rijkswaterstaat mee bezig is én het verbeteren van de doorstroming op de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem. Deze Korte Termijn Maatregelen A15 zijn een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en Drechtsteden.

Hoe werkt het?

Werkgevers die interesse hebben in een probeerpool kunnen een email sturen naar  anna.schouten@samenbereikbaar.nl. Binnen een paar werkdagen wordt er contact opgenomen om verdere invulling te bespreken. Om de actie intern bij bedrijven te promoten ligt er communicatiemateriaal klaar. De back-office verloopt via een reserveringssysteem met helpdesk.

Waarom e-bike probeerpools?

Om meer mensen te verleiden met de e-bike naar het werk te gaan, is het belangrijk dat mensen het een tijdje kunnen proberen. De probeerpool maakt het mogelijk dat medewerkers kunnen testen of de woon-werkreis goed te doen is met een elektrische fiets, of het allemaal makkelijk werkt met de accu en welke fietsroute het fijnste fietst.

Bedrijvenplatform Samen Bereikbaar

Samen Bereikbaar helpt bedrijven in de regio Ridderkerk, Barendrecht, Drechtsteden, en Gorinchem met het optimaliseren van slim en duurzaam mobiliteitsbeleid; zoals fietsbeleid, thuiswerken onderzoek en beleid en deelvervoer. Het doel is het aantal autokilometers naar beneden te brengen.