Transport & Logistiek

Renovatie Wantijbrug (N3) uitgesteld

256
Wantijbrug

Rijkswaterstaat stelt de werkzaamheden voor de renovatie van de Wantijbrug uit. Daarmee vervalt het besluit om vanaf woensdag 26 augustus tot maandag 28 oktober geen vrachtverkeer zwaarder dan 3,5 ton over de brug toe te laten. Het tijdelijk niet toelaten van vrachtwagens op de brug heeft grote gevolgen voor de bereikbaarheid van de regio. Rijkswaterstaat neemt daarom meer tijd om samen met de betrokken gemeenten en veiligheidsregio naar de benodigde verkeersmaatregelen te kijken waarmee mogelijk de hinder kan worden beperkt. De renovatie van de brug wordt daardoor later gestart.

Nieuwe startdatum

Een nieuwe startdatum is nog niet bekend. Deze hangt af van de uitwerking van de benodigde maatregelen. De renovatie van de Wantijbrug blijft noodzakelijk en wordt zodra dat mogelijk is uitgevoerd. De veiligheid van de brug is bij een beperkt uitstel van de werkzaamheden niet in het geding. De brug wordt intensief gemonitord en indien nodig worden tussentijds reparaties uitgevoerd.

Grote onderhoudsopgave  

Rijkswaterstaat heeft de komende jaren een  forse opgave voor vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur waaronder de Wantijbrug. Veel bruggen en tunnels stammen uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. Bij deze opknapbeurt maken we gebruik van de nieuwste slimme en duurzame technieken. Zo willen we uitval en storingen in de toekomst voorkomen.

Meer info

Bel voor meer informatie naar de algemene informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 8002 of surf naar www.rijkswaterstaat.nl

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here