Financieel

Subsidie voor energiebesparende maatregelen van koopwoningen in Barendrecht

528
Gemeente Barendrecht logo

Inwoners met een koopwoning in de gemeente Barendrecht kunnen tot eind 2020 profiteren van een subsidie van €90,- om op een simpele en snelle manier een start te maken met het verduurzamen van hun woning. De webshop van de WoonWijzerWinkel waar de subsidie verzilverd kan worden voor producten en/of advies is inmiddels online. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft eind december 2019 de ingediende aanvraag van de gemeente Barendrecht van €1.143.540 voor de Regeling Reductie Energieverbruik goedgekeurd.

Kortingscode BARENDRECHT2020

De toegekende subsidie betekent concreet dat alle 12.706 woningeigenaren €100,- ter beschikking krijgen (met een eigen bijdrage van €10,-) om in de webshop van de Woonwijzerwinkel een WoonWijzerBox met energiebesparende maatregelen zoals bijvoorbeeld leidingisolatie, slimme thermostaatknoppen, LED-lampen en radiatorfolie samen te stellen. Daarnaast kan het bedrag ook worden gebruikt als korting op een persoonlijk adviesgesprek aan huis of in de WoonWijzerWinkel of voor een gepersonaliseerde woningscan. Per woning kan er één keer gebruik worden gemaakt van deze actie. Via www.woonwijzerwinkel.nl/barendrecht en de kortingscode BARENDRECHT2020 kunnen alle woningeigenaren meedoen. Alle woningeigenaren hebben eind februari per post een flyer over deze actie ontvangen.

“Kleine opstap naar verduurzaming”

Wethouder Tanja de Jonge van Barendrecht: “De gemeente Barendrecht heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Ook in het kader van de Warmtevisie die nu wordt opgesteld neemt energie besparen een zeer belangrijk aandeel in. Daarom ontvangen woningeigenaren binnenkort ook per post een flyer over deze actie op gerecycled papier om hen hierop te attenderen. Het is altijd een goede stap waar woningeigenaren niet mee hoeven te wachten. Deze subsidie zorgt voor bewustwording en laat zien dat energie besparen soms minder ingewikkeld is dan het lijkt. De opstap naar verduurzamen wordt zo een stuk kleiner. Een goede benutting van een gemiddelde WoonWijzerBox kan een besparing opleveren van 800 kg CO2 per koopwoning per jaar en een besparing van gemiddeld €300,- op de energierekening. Als alle Barendrechtse eigenaren van een koopwoning zo’n box aanschaffen kan er al €3,9 miljoen euro per jaar worden bespaard op de energierekening.”