Partnernieuws

2019 erg belangrijk op energiegebied!

143
2019 zal voor elke onderneming op energiegebied veranderingen met zich meebrengen!

Per 1 juli 2019 treedt de informatieplicht energiebesparing voor bedrijven en organisaties in werking. Dit is tevens de einddatum om aan deze nieuwe eis te voldoen. Iedereen die onder de energiebesparingsplicht valt dient ook een rapport op te sturen naar het bevoegd gezag. In dit rapport geeft u aan welke energiebesparende maatregelen u heeft genomen. Uitgangspunt hiervan is de lijst met erkende maatregelen voor energiebesparing die voor uw bedrijfstak is gemaakt. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op de website van de overheid. U kunt uiteraard ook contact opnemen met Ger Top en Fabian Roos. Tevens is het mogelijk om gebruik te maken van de MAIN EnergieScan. Hierbij wordt uw pand onder de loep genomen zodat uw pand aan de toekomstige energiewetgeving voldoet. Hierdoor kunt u eventuele boetes van de overheid voorkomen!

Bedrijven zijn per 2020 verplicht om op hun parkeerterrein per 10 auto’s tenminste 1 laadpaal beschikbaar te hebben. In 2019 zult u hiervoor, als u in deze categorie valt, dus voorbereidingen moeten treffen! Wij bieden u de gelegenheid, in samenwerking met EV Box, om zakelijke laadstations voor uw onderneming af te nemen.

Voor volgend jaar zijn er, naast nieuwe wetgeving, een aantal dingen om rekening mee te houden. Zo zullen er nieuwe tarieven voor energiebelasting en netbeheerkosten komen die eind van dit jaar definitief worden bepaald door de overheid. Daarnaast krijgt u te maken met een hard stijgende energiemarkt. De voornaamste oorzaak hiervan is de aantrekkende economie waardoor de vraag naar energie is toegenomen. Tegelijkertijd zijn er problemen met kerncentrales in Europa, wat het aanbod negatief beïnvloedt en de energieprijs heeft doen opdrijven. De stijgende grondstof- en CO2 prijzen hebben gedurende dit jaar gezorgd voor opwaartse druk van de elektriciteits- en gasprijzen. Dit betekent dat het bedrag op uw nota waarschijnlijk hoger uit zal vallen. Het loont dus om aan de slag te gaan op het gebied van energiebesparing, want hierdoor zullen uw energiekosten lager worden. Accountmanagers Ger Top en Fabian Roos zullen binnenkort vrijblijvend contact opnemen om te kijken met welke maatregelen uw onderneming te maken  gaat krijgen en welke oplossingen MAIN Energie hiervoor kan aanreiken.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here