Partnernieuws

Zakelijk internet: welk type verbinding past bij jouw bedrijf?

110

Zakelijk heb je keuze uit diverse internetverbindingen. Glasvezel, kabelinternet en DSL zijn 3 populaire opties in de markt. Deze verbindingen hebben zo hun eigen kenmerken. Een aantal belangrijke aandachtspunten, die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

GLASVEZEL: SUPERSNEL EN TOEKOMSTBESTENDIG
Met glasvezelinternet beschik je over een vaste, supersnelle en zeer stabiele verbinding die tot wel 1 Gbit/s kan verwerken. De kracht en stabiliteit maken van glasvezelinternet de ideale keuze als je veel gebruikmaakt van apps en zware datatoepassingen.

Glasvezelinternet biedt bovendien symmetrische snelheid, waarbij up- en downloadsnelheid gelijk zijn. Het toekomstbestendige glasvezelinternet kan het moeiteloos aan. Er zijn echter gebieden waar glasvezelinternet nog niet beschikbaar is. Ook liggen de kosten van glasvezelinternet hoger dan bij kabelinternet of DSL.

KABELINTERNET: SNEL EN BETROUWBAAR
Kabelinternet is de meest voorkomende verbinding in Nederland. Hierbij loopt de verbinding via een coax-kabel, die ook voor televisie wordt gebruik. Internet en TV hebben echter geen ´last´ van elkaar, als ze gelijktijdig worden gebruikt.

Kabelinternet biedt veel voordeel. Ten eerste is er de snelheid, dat gemakkelijk 400 mbit/s haalt. Bovendien staat kabelinternet in directe verbinding met de telefooncentrale, waardoor je vrijwel geen last hebt van snelheidsverlies zoals bij DSL. Dat maakt van kabelinternet een stabiele verbinding voor een breed aantal taken. Het is wel zo dat er per regio vaak één aanbieder is, waardoor de keuzevrijheid beperkt is.

DSL: KOSTENEFFICIËNTE MIDDENKLASSEVERBINDING
Bij DSL spreken we van een koperverbinding. Een bekend voorbeeld van een DSL-verbinding is VDSL, de opvolger van het al wat oudere ADSL. Met een VDSL-verbinding kun je tot ongeveer 100 mbit/s downloaden, en tot 10 mbit/s uploaden. Bij ADSL liggen deze snelheden nog een stukje lager.

DSL-verbindingen zijn breed beschikbaar en relatief goedkoop. Een nadeel is dat hoe verder je van de telefooncentrale vandaan zit, hoe langzamer de verbinding is. DSL-verbindingen zijn met name geschikt voor bedrijven die niet heel erg veel gebruik maken van apps, of minder afhankelijk zijn van snelle dataverwerking.

LAAT JE ADVISEREN
Win advies in over welk type verbinding het best past bij je organisatie. Op basis van je wensen, eisen en budget maak je zo meteen de juiste keuze. De medewerkers van HostedXL helpen je graag verder, neem contact op of bel direct 0186-744 022.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here