Prinsjesdagontbijt Visser & Visser
Traditiegetrouw organiseerde Visser & Visser op 24 september 2019 het Prinsjesdagontbijt voor relaties en klanten. Tijdens een heerlijk ontbijt in het gast- vrije Van der Valk hotel in Ridderkerk werden genodigden bijgepraat over de gevolgen van het Belastingplan 2020 voor ondernemingen. Tevens was er een inspiratiesessie over innovatie.
Na een hartelijk ontvangst met koffie en thee namen zo’n 100 gasten plaats aan de feestelijk gedekte tafels met etagères vol verschillende belegde broodjes en croissantjes. Als eerste was er een woord van welkom van Ger Visser, partner bij Visser & Visser. Hij bedankte iedereen voor zijn of haar komst. Vervolgens gaf hij het woord aan Harold van den Berge, fiscalist bij Visser & Visser om de fiscale consequenties van de, op Prinsjesdag gepresenteerde, Miljoenennota en Belastingplan 2020 toe te lichten. Van den Berge was positief gestemd. “De economie en daarmee de overheidsfinanciën staan er goed voor.”
Actiepunten
De Miljoenennota & Belastingplan 2020 is volgens Van den Berge niet per se spannend voor ondernemers maar hij gaf aan dat er wel enkele aandachtspunten zijn. Zo zal als gevolg van de komende wetswijzigingen de wijze van financieren in veel situaties moeten worden heroverwogen.” Ook de fiscale behandeling voor elektrische auto’s kwam aan de orde. Van den Berge zei hierover: “De korting op de bijtelling wordt de komende tijd verlaagd, waardoor het fiscaal minder aantrekkelijk wordt een elektrische auto aan te schaffen.” Bij deze en andere wijzigingen kan Visser & Visser ondernemers natuurlijk van dienst zijn.
Dertig jaar Visser & Visser
Na afloop van de heldere presentatie gaf Van den Berge het woord aan, moderator Cees Vingerling. Hij stond eerst stil bij het dertigjarige jubileum van Visser & Visser. “Het bedrijf is dertig jaar geleden gestart en inmiddels heeft het bedrijf ruim 330 medewerkers en zijn er dertien vestigingen. Een geweldige prestatie!”, aldus Vingerling.
Innovatie
Nadat Visser & Visser in het zonnetje was gezet introduceerde Vingerling het thema innovatie voor de inspriratiesessie en stelde hij de panelleden voor aan de aanwezigen, namelijk Arnoud Proos (wethouder innovatie bij de gemeente Barendrecht), Sander Ros, (eigenaar van architectenbureau Roos- Ros), Jan Verwoerd (eigenaar 360 graden fabriek) en Wilco Schellevis (eigenaar van Growteq). Vingerling vroeg de panelleden op welke manier innovatie georganiseerd dient te worden. Innovatie staat volgens hem met stip aan de top van de economische, academische en politieke agenda, toch worden veel innovaties nauwelijks lokaal en internationaal geadopteerd. Ros reageerde als eerste door te zeggen dat er een verschil is tussen verbeteren en innoveren. Daarbij is het volgens hem belangrijk om te beginnen met kleine stappen met beperkt risico om dit vervolgens bij succes uit te breiden naar grotere projecten. Schellevis stelde: “Bij innovatie is het de kunst om voortdurend breed te kijken waar innovatie mogelijk is en steeds na te denken over de bestendigheid van het businessmodel.” Volgens Proos is innovatie een stip aan de horizon. “De route dient zorgvuldig te zijn maar het is ook tien keer je neus stoten en vervolgens weer doorgaan om die punten te verbeteren.”
Startpunt
Vingerling stelde vervolgens de vraag op welke wijze innovatie gestart dient te worden. Verwoerd antwoordde: “Het is belangrijk om niet met een idee te starten maar juist om een uitdaging het startpunt te laten zijn of om technologieën te bekijken die van betekenis kunnen zijn voor de organisatie.” Ros haakte daarop in en zei: “Betrek maatschappelijke uitdagingen en geef ruimte voor creativiteit, leer van fouten en beloon het lef tonen.”
Tip
Als laatste vroeg Vingerling de panelleden naar een tip voor de aanwezigen in de zaal. Ros: “Mijn tip – en tegelijkertijd mijn oproep – is om te stoppen met lineair denken en dit om te zetten naar circulair denken. Ieder vanuit zijn eigen perspectief en verantwoordelijkheid.” Verwoerd zou willen meegeven dat iedereen ontzettend dankbaar moet zijn voor klanten. “Belangrijk is om voortdurend toegevoegde waarde te bieden met een toekomstbestendige oplossing. Innovatie is daarbij cruciaal”, aldus Verwoerd.
Ter afsluiting bedankte Ger Visser alle sprekers en het Van der Valk hotel voor de perfecte organisatie. Ook vroeg hij aandacht voor Stichting Present. Een stichting die ondernemers kan helpen bij het duurzaam en maatschappelijk ondernemen. “Wij kijken terug op een succesvol Prinsjesdagontbijt en hebben voor alle genodigden nog de passende attentie Inspiratie voor innovatie van de schrijver Gijs van Wulfen. Een boek dat onmisbaar is voor elke succesvolle innovator,” sprak Ger Visser de aanwezigen toe.
Visser & Visser heeft alle dien- sten in huis om een onderneming verder te laten groeien, te weten: Accountancy, Audit & Assurance, Belastingadvies, Consultancy, Corporate Finance, HRM & salarisadministratie, International Business, IT en Data. Zij biedt hiermee actueel inzicht in de onderneming, professioneel advies en een persoonlijk adviseur.