Partnernieuws

AA Lease & AA Rental vieren 50-jarig bestaan!

193
AA Lease Rental 1411

AA Lease en AA Rental bestaan 50 jaar. Een mooi moment voor de universele, onafhankelijke lease- en autoverhuurmaatschappij om daar samen bij stil te staan. Dit deden zij onder andere met het feestelijke evenement ‘Duurzaam moet je doen’ in het Van der Valk Hotel te Dordrecht.

Het goed bezochte event begon met een film met foto’s van AA Lease & AA Rental door de jaren heen. Oud-directeur Ab van den Akker weet er alles van. Hij vertelde dat AA Lease in 1969 is ontstaan vanuit Ames Autobedrijf, waarmee AA Lease nog steeds een goede samenwerking heeft. “Het was een leuke, maar soms ook zware tijd. De automatisering stond nog in de kinderschoenen. We werkten toen met z’n drieën en de offertes werden door de telefoniste uitgetypt.” Voordat Van den Akker directeur bij AA Lease werd, begon hij in 1987 bij Ames aan de Johan de Wittstraat. Op dat moment reden er voor AA Lease ongeveer 400 leaseauto’s en 40 huurauto’s, hoofdzakelijk voor het vervangend vervoer aan klanten. In 2003 ging Van den Akker met pensioen. Op dat moment werkten er bij AA Lease twaalf mensen en reden er zo’n 4.000 leaseauto’s. Inmiddels zijn dat ongeveer 11.000 contracten.

Vervolgens kondigde de dagvoorzitter Theo van der Hek oud-directeur Leo Fransen aan, de opvolger van Ab van den Akker. Fransen gaf aan met veel plezier en genoegen terug te kijken op zijn tijd bij AA Lease & AA Rental. “Het was mooie tijd waarin we met het hele team veel geleerd hebben en een goede basis voor de toekomst hebben neergezet. Samen begonnen we aan de modernisering en professionalisering van AA Lease & AA Rental. In de negen jaar dat ik directeur was, hebben we het wagenpark steeds zien groeien. Dat is natuurlijk niet alleen mijn verdienste, maar vooral die van het AA Lease & AA Rental team als collectief. Toen ik eind 2008 vertrok, kon ik dat dan ook doen in de weten- schap dat het team met Hans de Boer als directeur de strijd in de markt goed aankon. Daar ben ik nog het meeste trots op.”

Met deze woorden werd De Boer op het podium uitgenodigd. Hij kent het bedrijf al sinds zijn acht- tiende toen hij begon bij Ames, destijds het moederbedrijf van AA Lease & AA Rental. Na een aantal jaren elders gewerkt te hebben, kwam hij weer terug op het ‘oude nest’. Dat is inmiddels 24 jaar geleden. De Boer: “We zijn een echt mensenbedrijf en investeren graag in relaties. Daarom kan AA Lease rekenen op een grote groep trouwe klanten. Dankzij de gedrevenheid van het team en door hard te werken zijn we gegroeid. Daarnaast zorgen we ervoor dat we actief de ontwikkelingen binnen de markt volgen.” Hiermee linkt De Boer naar het thema van het evenement: Duurzaam moet je doen. “We hebben allemaal te maken met de ontwikkelingen die er zijn op het gebied van milieu en bereikbaarheid. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en spelen daarop in. Bijvoorbeeld door de mobiliteitspas aan te bieden waarin alle vormen van reizen worden aangeboden. Zo kunnen werknemers altijd kiezen voor de meest geschikte vorm van reizen. Dit is waar we naar toe gaan en waar we in geloven, de eerste successen zijn er al.”

Voor het jubileumfeest was ook Ed Nijpels (voorzitter Klimaatberaad) uitgenodigd. Nijpels vertelde over het klimaatakkoord, wat de gevolgen zijn voor de mobiliteit en wat het op gaat leveren. Met zijn presentatie wist hij de aanwezigen te overtuigen over het risico van CO2-uitstoot. Hij gaf daarbij aan dat er nog veel moet gebeuren, maar wel blij te zijn met de investeringen die er momenteel gedaan worden in elektrische auto’s. “Het is een kwestie van tijd dat het voor iedereen mogelijk is om elektrisch te rijden.” Carlo van de Weijer (Directeur Strategic Area Smart Mobility TU Eindhoven) gaf tot slot een boeiende presentatie over smart mobility, de toekomst van mobiliteit, verkeer en de automotive wereld. Ook hij ziet veel voordelen van de elektrische auto. Zijn conclusie: “Elektrische auto’s helpen ons met het verminderen van CO2-uitstoot. Op korte termijn zullen de elektrische auto’s goedkoper worden, de actieradius zal toenemen en de duur van het opladen zal afnemen.” De sprekers gaven voldoende stof om over na te denken en na te praten. Dit onder het genot van een hapje en een drankje.

Neem ook een kijkje op de speciale jubileumsite waarin 50 jaar AA Lease & AA Rental in beeld zijn gebracht: www.aalease50jaar.nl.

Goede doelen

De opbrengst van de jubileumbijeenkomst leverde € 15.000 aan donaties op. Dit mooie bedrag hebben AA Lease en AA Rental geschonken aan twee goede doelen: Quiet Drechtsteden en de Voedselbank Dordrecht.

Over AA Lease

Het begon allemaal in 1969, toen een klant vroeg of hij voor een langere periode en tegen een vast bedrag auto’s kon huren. Inmiddels is AA Lease de grootste universele, onafhankelijke leasemaatschappij in de regio en was het als eerste leasebedrijf ISO gecertificeerd. Als universele en onafhankelijke leasemaatschappij beheert AA Lease ongeveer 11.000 contracten. De professionele aanpak van AA Lease heeft ervoor gezorgd dat zij meerdere malen is uitgeroepen tot beste leasemaatschappij van het jaar.

Over AA Rental

AA Rental is dé onafhankelijke autoverhuurmaatschappij in de regio Zuid-Holland-Zuid en is het zusterbedrijf van AA Lease. Met tien vestigingen is AA Rental altijd in de buurt. Door de jarenlange kennis en ervaring op het gebied van zakelijke én particuliere autoverhuur garandeert AA Rental mobiliteit onder alle omstandigheden. Men heeft keuze uit vele modellen, van een kleine stadsauto tot aan een grote bedrijfswagen met laadklep.