Partnernieuws

Amega introduceert Mobilitics

2622

Amega introduceert Mobilitics

In de nieuwste editie van Drechtsteden BUSINESS is de coverstory voorbehouden aan Amega. Zij heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en is een belangrijke adviseur en inspirator als het om duurzame mobiliteitsoplossingen gaat. Om klanten nog meer inzicht te geven en nog beter op weg te helpen met de integratie van duurzame mobiliteit introduceerde Amega onlangs Mobilitics. Nieuwsgierig naar wat deze beheer- en adviesorganisatie voor u kan betekenen? Kijk dan snel dit filmpje die Lot Peels speciaal voor deze gelegenheid heeft opgenomen. Bovendien is er ook nog een unieke voorraadactie AUDI E-TRON. Alle informatie kunt u lezen in deze coverstory.  

Advies en oplossingen voor uw zakelijk mobiliteitsbeleid

Het is geen geheim dat Amega duurzaamheid hoog op de agenda heeft staan. Als één van de eerste bedrijven actief in de automotive branche zag Amega dat het roer om moest. Inmiddels is Amega een belangrijke adviseur en inspirator als het om duurzame mobiliteitsoplossingen gaat. Om klanten nog meer inzicht te geven en nog beter op weg te helpen met de integratie van duurzame mobiliteit introduceerde zij onlangs Mobilitics (www.mobilitics.nl), waarvan de laadpaalconfigurator een wezenlijk onderdeel is.

Eén van de mensen die er binnen Amega alles over kan vertellen is Lot Peels. Ze zegt: “Mobilitics is een beheer- en adviesorganisatie op het gebied van mobiliteit. Door middel van onze mobiliteits-oplossingen is het mogelijk om meer inzicht te krijgen in de zakelijke mobiliteit van een organisatie. Dit doen wij enerzijds door inzicht te geven in een wagenpark met onze wagenparkbeheer-software.  En anderzijds door inzicht te geven in het zakelijke vervoer en de reiskosten van medewerkers door middel van de Mobiliticspas en bijbehorende software. Hierbij geven we een volledige oplossing op maat; van advies tot implementatie en het beheer.”

Alle vormen van mobiliteit komen samen

Lot legt uit hoe en waarom Mobilitics is ontstaan.“Omdat we de filedruk  zien toenemen en de natuur achteruit zien gaan, willen we voor onze  klanten duurzame mobiliteitsoplossingen mogelijk maken. Amega staat achter haar duurzame bedrijfsvoering en levert naast een groot palet van auto’s met schonere technieken, zoals elektrische en hybride aandrijvingen, ook een diversiteit aan duurzame mobiliteitsoplossingen die aansluiten bij de mobiliteitsbehoefte van de klant. Door slim om te gaan met mobiliteit en op zoek te gaan naar verbindingen kan dat tijd en geld besparen. Daarom hebben we een platform bedacht waarin alle vormen van mobiliteit samenkomen. De software van Mobilitics geeft inzicht in het wagenpark en in hoe werknemers hun mobiliteitsbudget besteden. Hierbij wordt rekening gehouden met de diverse trends en wetgevingen die invloed hebben op de mobiliteit van werknemers. De software wordt volledig naar de wensen en  behoeften van een organisatie ingericht. Het biedt een overzicht van alle voertuigen die in beheer zijn. Mobilitics speelt in op de veranderende  behoefte van de markt waar we een verandering zien van bezit naar gebruik en een nieuwe vorm van mobiliteit die veel meer omvattend is dan de reguliere leaseauto.”

Mobiliticspas

Lot geeft aan dat ook de individuele reisbehoeften van de werknemers sterk aan het veranderen zijn. “Met de Mobiliticspas kan naast de auto gebruik worden gemaakt van diverse vormen van vervoer. Onder andere het openbaar vervoer, deelvervoer, leasevervoer en de fiets. De fiets van de zaak/leasefiets biedt zowel voor de werkgever als voor de berijder sowieso veel fiscale voordelen en met de Mobilitcs pas kan er tevens gebruik gemaakt worden van het OV, bijvoorbeeld bij regen. Als extra service kunnen de berijders eenvoudig een fiets kiezen/in het portaal via www.ikwilmobiliteit.nl.” Lot geeft aan dat ook bijkomende kosten van het vervoer met de Mobiliticspas betaald worden, zoals parkeren en tanken. “Het is mogelijk om de Mobiliticspas in te zetten in combinatie met een mobiliteitsbudget. Dit is een bepaald bedrag dat een medewerker tot zijn beschikking krijgt voor zakelijk vervoer. Het aanbieden van verschillende vervoersmiddelen maakt de administratie van de reiskosten een stuk ingewikkelder en meer tijdsintensief. Om deze reden hebben we de Mobiliticspas ontwikkeld. Mobilitics geeft voordelen aan zowel de berijder, de wagenparkbeheerder als de MKB’er.”

Elektrisch rijden

Een kijkje op de website van Mobilitics leert dat er ook aandacht aan elektrificatie wordt besteed. Volgens een onderzoek zal de verkoop van elektrische auto’s onder particulieren komend jaar een doorbraak kennen en wil 58% van de Nederlanders op termijn overstappen naar een elektrische auto. We zijn benieuwd of er naast geen uitstoot nog meer redenen zijn waarom mensen vallen voor het elektrisch rijden. Daar hoeft Lot niet lang over na te denken. “Elektrisch rijden biedt veel voordelen en er zijn steeds minder nadelen te bedenken. Zo zijn er verschillende fiscale en subsidievoordelen voor zowel de zakelijke als particuliere rijder en hoef je geen bpm en motorrijtuigenbelasting af te dragen. Bovendien biedt de Milieu-investeringsaftrek -MIA- ondernemers een extra voordeel. Uiteraard vertellen we onze klanten er graag meer over.” Enthousiast vervolgt ze: “Een elektrische auto geeft daarnaast veel rijcomfort. Hij is stil en dat is heel ontspannen rijden. De actieradius neemt snel toe en is voor velen nauwelijks nog een struikelblok en het laadnetwerk breidt in Nederland heel snel uit, er komen zo’n 550 palen per dag bij.”

Laadpalen

In samenwerking met Mobilitics, biedt Amega de mogelijkheid om laadpalen af te nemen. Als complementair product bij aanschaf van een auto, maar ook afzonderlijk te bestellen. Lot licht toe: “Met Mobilitics bieden we ook volledige ontzorging aan bij alles wat komt kijken bij elektrisch rijden. En dat is echt nodig. Er zijn zoveel verschillende aanbieders en er zijn zoveel verschillende voorzieningen mogelijk dat de mensen door het bomen het bos niet meer zien. Als je een laadpaal wilt aanschaffen voor bij je woning of kantoor weet je vaak niet waar je moet beginnen. Er rijzen vragen zoals: welke aanbieders zijn betrouwbaar, welke aansluiting heb ik nodig en welke werkzaamheden moeten er precies uitgevoerd worden? De laadpaal-configurator van Mobilitics geeft in één overzicht duidelijkheid. Na het invullen van de configurator ontvang je een persoonlijk aanbod voor het installeren van een laadstation en kun je bij Mobilitics een laad-pakket afsluiten. Op deze manier leveren wij een totaaloplossing voor de volledige laadpaalpropositie.”

Elektrische modellen

We kunnen concluderen dat steeds meer bedrijven en particulieren kiezen voor elektrisch rijden, maar wat is dan de beste elektrisch auto? We vragen het Lot. “Net als bij andere type modellen hangt dat sterk af van iemands eigen wensen en persoonlijke situatie. Dat varieert bij Ames van compacte en betaalbare modellen zoals de SKODA CITIGOe iV, de Volkswagen e-up! en de SEAT Mii electric tot de Audi e-tron, de in 2018 eerste volledig elektrische Audi. Daarnaast heeft Volkswagen de e-Golf en de e-Crafter, een elektrische bedrijfswagen van topklasse. En niet te vergeten de Volkswagen ID.3, het gloednieuwe model met een groot rijbereik en tal van innovaties. Om bij deze keuze te helpen hebben wij op de website van Ames al onze elektrische modellen op een rij gezet.” En ook de andere dealers van Amega hebben voldoende keuze als het om elektrisch rijden gaat. Lot noemt er een aantal op: “Neem de Opel Corsa-E bij Van Mill, de Peugeot E-208 bij Mulder, de elektrische Volvo XC40 bij SvensCar en last but not least de Hyundai KONA Electric bij H-Point. En dit is slecht nog maar het begin. Bijna alle fabrikanten breiden hun elektrische collectie snel uit. Volkswagen bijvoorbeeld wil in 2030 geen enkele auto meer fabriceren met een verbrandingsmotor en in 2050 alleen nog CO2 neutraal produceren.”

UNIEKE VOORRAADACTIE AUDI E-TRON

Voor wie nu de stap naar elektrisch rijden wil maken heeft Ames een unieke voorraadactie. Ames heeft de allerlaatste Audi e-tron modellen bijgekocht van Nederland met 4% bijtelling! Voor Audi e-tron modellen met de registratie in 2020 betaalt u immers 8% bijtelling. Daarnaast krijgt u tijdelijk op de meeste modellen ook nog eens € 2.750 extra inruilpremie en profiteert u op veel modellen van minimaal € 11.000 voordeel! Meer weten? Kijk op de website, neem contact op of kom langs in de showroom. Profiteer van deze laatste kans! * 4% bijtelling over de eerste € 50.000

Tel: 078 – 6143322
Whatsapp: 097 – 012417930
W: www.ames.nl
M: info@ames.nl