Internet of Things

Computable nomineert V-ID (Zwijndrecht) voor Innovation Award

350
Smart city Dorecht

ICT vakblad Computable heeft V-ID Blockchain Validatie genomineerd voor de Computable Awards 2019 in de categorie Digitale Innovaties. De jury is onder de indruk van V-ID’s project Rembrandt on Chain, waarbij er voor het eerst een werk van Rembrandt is vastgelegd op de blockchain. Dit als voorbeeld van een van de manieren om authenticiteit te beschermen met V-ID’s validatie platform.

V-ID is genomineerd samen met negen andere projecten, waaronder samenwerkingen met Cisco, Amazon Web Services, IBM, KLM en Atos. De Winnaar wordt op 29 Oktober bekendgemaakt. Het publiek kan vanaf 4 juli stemmen. Breng uw stem uit >>

Smart Cities en KVK Innovatie Top 100

Marnix van den Berg, Lead Development en Founder is erg blij met deze nominatie: “We zijn zeer vereerd dat het ICT vakblad Computable V-ID heeft genomineerd voor de titel Digitale Innovatie van het jaar. Ons team heeft keihard gewerkt om bedrijven in de regio, en nu ook landelijk, kennis te laten maken met de kracht van Blockchain Techniek.” 

De bijdrage eerder dit jaar van het Smart City Innovatiefonds, en de daarbij gekregen aandacht, speelde daarin ook een grote rol. “Na die gunning begon het bedrijf echt te lopen, we kwamen in gesprek met veel interessante partijen en kregen een aantal mooie opdrachten. Dat blockchain een echte meerwaarde kan creëren, en fraude kan voorkomen, wordt nu door steeds meer bedrijven geaccepteerd. Zo werden we pas ook gekozen tot 1 van de 100 meest innovatie bedrijven van Nederland door de Kamer van Koophandel.”

Erkende partners en gebruikers

In de korte tijd dat V-ID bestaat (sinds 2018) heeft het bedrijf al aansprekende klanten weten te binden. Airbus Defence & Space, AmSpec, NRBI en Douwes Fine Art zijn daar voorbeelden van. De laatstgenoemde kunsthandelaar trad op als een van de partners van het Rembrandt project, waarmee de landelijke pers werd gehaald . Een andere partner van V-ID is CMS, een van de grootste juridische adviseurs ter wereld . Ook in de juridische wereld liggen er veel kansen om met name het notariële vak met nieuwe blockchain technieken te combineren en te versterken. Voor al deze partijen is het erg belangrijk dat de door hen verspreide digitale data ook echt klopt en te controleren is. V-ID biedt hen die zekerheid en veiligheid.

Stemmen

Het jury oordeel bepaalt voor vijftig procent wie de titel Digitale Innovatie van het Jaar mag dragen. Het publiek mag tussen 4 juli en 11 oktober stemmen via de Computable website. Zowel het jury-oordeel als de publieksstemming maakt vijftig procent uit van het finale oordeel. De finale wordt gehouden tijdens een gala in Utrecht op 29 oktober.

Stem op V-ID >>