Partnernieuws

VISSER & VISSER beloont het duurzaamste idee

437

 PAKFIETS pakt fiets                                                                                                                     

Hans Baars is de 33 jaar jonge oprichter van een startup in Sliedrecht en trotse winnaar van het duurzaamste idee. Hij stimuleert bedrijven om medewerkers met de fiets naar het werk te gaan. Baars biedt een zeer degelijke stadsfiets aan die voorzien is van direct geprinte aluminium borden voor huisstijl of reclamecampagne voor het bedrijf.

Op dinsdag 19 juni ontving Visser & Visser Accountants- en Belastingadviseurs drie van de zes beste inzenders van duurzame ideeën. In het stijlvolle kantoor van de vestiging op Bijdorp-Oost in Barendrecht, lichtten de uitgedaagde deelnemers aan de hand van een presentatie hun inzending toe. Een jury ging vervolgens in beraad en maakte daarna bekend wat uiteindelijk het beste idee was. Ger Visser overhandigde de winnaar een meer dan passende prijs, een cradle to cradle bamboe fiets van Ferander gemaakt in Afrika.

Jurering
De jury was unaniem van oordeel dat het deelfietsconcept van PAKFIETS het meest voldoet aan de criteria voor de aanmoedigingsprijs. De ideeën werden beoordeeld op MVO gehalte, invloed op het milieu, originaliteit en grootte van de doelgroep. “Het idee van Hans Baars zet aan tot gedragsverandering, leidt tot reductie van CO2 en tot meer bewegen,” aldus juryvoorzitter Jaco van der Pligt. Namens Visser & Visser maakten ook Marco Ruit en naamgever Ger Visser deel uit van de jury gecompleteerd door onafhankelijk lid Anna Schouten projectleider van platvorm ‘Samen Bereikbaar’. Ger Visser moedigde de winnaar aan met de woorden: “Het idee is nog niet af, fiscaliteit en financiering behoeven nog aandacht, zoek hiervoor een maatje voor de commerciële uitvoering.

Eervolle vermeldingen
Hugo Verseveld ontving waardering voor de aandacht die hij vroeg voor de bestaande ‘Poscoderoosregeling’. Met deze regeling krijgen leden van een coöperatie een energiebelastingkorting voor 15 jaar op zijn of haar energienota voor lokaal en duurzaam opgewekte elektriciteit. Ook Henny Game ontving lof voor het idee van de inzet van CityStewards. Langdurig werklozen verrichten nuttig en betaald werk door gebruik te maken van BIZ (Bedrijven Investeringszone) gelden die de overheid toch al incasseert. In Den Haag zijn de eerste 12 stewards al aan een baan geholpen door hun inzet bij evenementen en op bedrijventerreinen.

Doe wat je zegt
Directie en medewerkers van Visser & Visser hechten echt aan verduurzaming. Al eerder inventariseerde Anna Schouten de behoefte en bereidwilligheid om bij te dragen aan verduurzaming binnen het accountantskantoor.