Werkgevers betaalden mogelijk veel te veel Whk premies

23

Flantua accountants en adviseurs

Werkgevers betaalden mogelijk jaren lang duizenden euro’s teveel Whk-premie. Met die premie verzekeren werkgevers hun werknemers tegen de financiele gevolgen van werkloosheid en arbeidsongeschiktheid.

Het gerechtshof in Amsterdam stelde afgelopen week een werkgever in het gelijk die stelde dat in de gedifferencieerde Whk-premie voor 2014 onrechtmatig ook de Ziektewetlasten zijn meegerekend. Op deze lasten, die zijn gebaseerd op uitjkeringslasten uit 2012, had de werkgever geen invloed. De rechter ging dus mee in de stelling van de werkgever.

De belastingdienst zou, naar aaleiding van deze uitspraak, wel eens een flinke stroom aan claims tegemoet kunnen zien van werkgevers die jarenlang een te hoge gedifferencieerde Whk-premie hebben betaald.

Indien de uitspraak ook nog opgaat voor het gedeelte van de gedifferentieerde premie voor uitkeringen voor de WGA-flex in 2012. Zou de storm aan bezwaren weleens nog grotere vormen aan kunnen nemen.

Premie laten controleren en corrigeren.
Wie zekerheid wil over de al dan niet te veel betaalde Whk-premie doet er verstandig aan deze te laten narekenen. Uiteraard bent u bij ons daarvoor aan het juiste adres. https://www.flantua.nl/

Deel dit artikel: