Overig

100 Hoeksche Waard-ondernemers nemen MVO/duurzaam serieus

1089

Zij willen voorlopig zichzelf, daarna de hele Rijnmond Delta,  en dán heel Nederland, en dán… nou vooruit de hele wereld gaan verenigen in Blue Peter’s Foundation voor het Wereld Water. Tegen hun KvK’s kunnen zeggen dat ze MVO zijn, dat ze Duurzaam denken, maar op de vraag “met wàt dan precies?” inhoudelijk kunnen antwoorden..

Ze willen een zinvol maatschappelijk doel dienen en zich niet Sponsor noemen. Actief eraan deelnemen, maar het wel in hun campagnes kunnen gebruiken. Legitiem toch?

Er zijn in Hoeksche Waard 100 ondernemers die bewust zo denken. Genoeg om te beginnen. Burgemeester van Oud-Beijerland Klaas Tigelaar is de initiatienemer van Hoeksche Waard voor het Water. Raymond van Galen van Veegservicie Van Galen en Willem Kats van Kats Watersport startten de werkgroep RECOGNITION MVO / DBM, duurzaam betrokken bij het milieu. De eerste volgers zijn  Jan Paardekooper van de Verpakkingen, Jannie Smit van Smit Klassiek, Marietta Vermaas OBS schooldirecteur, Vera Pieters van Prestige Support, Leen Klein van Foto Klein, Hans Vermeulen van WTC Rotterdam, e.a. Deze eerste 10 worden door Klaas Tigelaar de RECOGNITION BADGES nummers 000.000.001 t.e.m. 000.000.010 overhandigd. Op 14 mei bij Van Galen 17.00  te Heinenoord. Al die nullen staan voor het miljard, uiteindelijk ideëel werelddoel van Blue Peter Foundation.

Die eerste 10, zelfs de eerste 100 nog, worden Innovators of Recognition. Het daadwerkelijk erkennen en herkennen van MVO / DBM-ers. Op de foto Willem & Janine Kats van Watersport Kats. Willem is voorzitter van de winkeliersvereniging Oud-Beijerland, overkoepelend verbonden met alle HW Ondernemers

Janine Kats, docent aan de technische school van Spijkenisse is begonnen met haar leerlingen een TOUWPOMP 1 op 1 als roulerend demonstratiemodel op het HW-eiland te bouwen. Willem en Janine poseren hier met de badge, terwijl junior ambassadeur Wouter Venderbos met zijn halfmodel vast Oud-Beijerland’s burgemeester Tigelaar de touwpomp verduidelijkt.

Kees van ’t Zelfde draagt met Rijnmond Business permanent bij. Met een 90% korting op alle mediaruimte. Win/win gebaar naar de Recogniton Ondernemers. Hij ontvangt no. 000.000.007. Geluksnummer hem waarachtig gegund.