Overig

Samenwerking Da Vinci College, HBO Drechtsteden, Rijnmond BUSINESS en Drechtsteden BUSINESS

496

Met volle kracht vooruit!

Onder de naam Business Trainingen hebben Rijnmond BUSINESS en Drechtsteden BUSINESS, Da Vinci College en HBO Drechtsteden de handen ineengeslagen.

Business Trainingen is de nieuw portal waarmee bedrijven in het Rijnmondgebied en de Drechtsteden eenvoudig een opleiding of training voor personeel en management kunnen vinden. Op niveau van zowel MBO als HBO, gericht op vele branches.

Wat is het voordeel voor het bedrijfsleven?

Bedrijfsopleidingen op MBO en HBO-niveau zijn toegankelijk via één kanaal: www.business-trainingen.nl. Daarnaast is er een structureel financieel voordeel. En waar het bij bedrijfsopleidingen om draait: Effectiviteit van de scholing door veel aandacht te besteden aan de transfer, het toepassen van het geleerde in de werksituatie. Met andere woorden, rendement van leren staat centraal.

Waarom de samenwerking tussen onderwijs en mediabedrijf?

Wat deze organisaties bindt, is de focus op bedrijven die volop in beweging zijn en het verschil weten te maken. Bedrijven die innoveren, nieuwe markten betreden, weten dat investeren in hun personeel enorm belangrijk is en daarom bedrijven zijn die succesvol zijn en groeien. Deze bedrijven hebben een verhaal dat interessant is voor andere ondernemers en deze bedrijven weten hoe belangrijk hun human capital is en daarin permanent te investeren.

Opleiden is enorm belangrijk binnen organisaties. Binnen elke organisatie is feitelijk de kwaliteit van het aanwezige human capital doorslaggevend voor het succes. En door de steeds snellere en grotere veranderingen wordt het belang van goed en actueel opgeleid personeel steeds belangrijker. Binnen Business-Trainingen wordt vooral gekeken naar de  effectiviteit van een opleiding. Immers opleiden is een investering en die is verantwoord als er uitzicht is op waarneembaar beter presteren. Opleiden van werkenden is een van de belangrijkste middelen om een succesvolle bedrijfsvoering te realiseren.

Open cursussen en maatwerk

Business Trainingen biedt de mogelijkheid om in te schrijven op een groot aantal cursussen. Daarnaast is het ook mogelijk opleidingen op maat te maken.  “We geloven sterk in de onlosmakelijke verbinding van werken en leren,” aldus Peter Baldé van HBO Drechtsteden. “In al onze opleidingsprogramma’s speelt de eigen werkomgeving van cursisten een grote rol, waardoor opgedane kennis en vaardigheden direct toepasbaar zijn”.

Structureel voordeel voor leden en vrienden van Rijnmond BUSINESS en Drechtsteden BUSINESS

Kees van ’t Zelfde, namens HJ Media Producties, de uitgever van Rijnmond BUSINESS en Drechtsteden BUSINESS: “Het is tegenwoordig belangrijk dat iedere werknemer investeert in de eigen duurzame inzetbaarheid. Dit is een verantwoordelijkheid voor werkgever en werknemer. We stimuleren gebruikmaking van bedrijfsopleidingen met een structureel voordeel: Vvoor iedere tweede en volgende aanmelding voor een zelfde opleiding of training vanuit een organisatie geldt een korting van 15%.”

Lesplaatsen in het Rijnmond- en Drechtstedengebied:

Dordrecht, Gorinchem, Ridderkerk, Rotterdam.

HBO Drechtsteden leidt op mét, door en voor bedrijven

HBO Drechtsteden is maatwerkhogeschool. Daaronder verstaan we dat ieder individu en ieder bedrijf zijn eigen specifieke vragen heeft. Die vragen op het gebied van optimaal functioneren mee helpen te beantwoorden is onze uitdaging. Het opleidingsprogramma dat HBO Drechtsteden ontwikkelt is daarom geen standaardoplossing, maar op maat gemaakt.  In de markt zien we een groot aantal verschillende ontwikkelingen die gelijktijdig plaatsvinden en zich in een hoog tempo voltrekken. Grote technologische ontwikkelingen met hoge impact, nieuwe verdienmodellen, opschaling van personeel door robotisering en automatisering, mondialisering van handel en ontwikkelingen op het gebied van e-learning toepassingen. Al deze ontwikkelingen komen tegelijk, bieden talloze nieuwe kansen en roepen tegelijk belangrijke vragen op. Vraagstukken die o.a. liggen op het vlak van Human Resource Development. De omgeving verandert, het werk verandert en de medewerker voegt alleen waarde toe als hij of zij investeert in ontwikkeling van zijn of haar competenties.  HBO Drechtsteden biedt op bachelor en post-bachelor niveau trajecten aan die we met, door en voor het bedrijfsleven ontwikkelen en uitvoeren. Post-hbo opleidingen op het gebied van (Maritieme) Techniek, Ondernemerschap en Zorg & Welzijn:

  • Post-hbo EBPEX, Engineeren en beoordelen van explosieveilige installaties;
  • Post-hbo Smart and rapid prototyping (in maritime industry)
  • Post-hbo Effectief Communiceren en klantgerichtheid voor technici;
  • Post-hbo Financieel management voor niet-financiële managers;
  • Post-hbo Consulent begeleiding Wmo en Wlz

Over Da Vinci College Bedrijfsopleidingen en trainingen

Al vele jaren zijn duizenden werkenden opgeleid of getraind door deze opleider uit Dordrecht. Er is een groot aanbod van open inschrijvingscursussen, waar losse deelnemers aan kunnen meedoen en die op meerdere momenten per jaar starten. Vanaf september starten deze cursussen ook in Rotterdam. Ook is het mogelijk om speciaal voor uw organisatie op maat gemaakte trainingen te verzorgen. Daar is ruime ervaring mee. Het kan daarbij gaan om grote trajecten, zoals een training voor 2500 RET-medewerkers bij de invoering van de OV-chipkaart. Of om kleinere trajecten, zoals een opleiding ondernemend kapper voor kappersketen Sjenkels en een talencursus voor een accountantskantoor. Business Trainingen zorgt dat u voor elk opleidingsvraagstuk een passende en betaalbare oplossing krijgt. In september starten de volgende cursussen:

Administratief: BKB, PDB, MBA, BKL, PDL

Talen: Opfriscursus Nederlands, Schriftelijke Communicatie Nederlands, Notuleren, Zakelijk Engels, Zakelijk Duits

Kantoor: Administratief Medewerker, Secretaresse, Management assistente

Computer: Word 2013, Excel 2013

Fotografie: Vakopleiding fotografie

Naast de cursussen, opleidingen en trainingen is het ook mogelijk om uw congres samen met Business Trainingen te organiseren. Ervaring genoeg. Denk maar aan de BOB-borrels, Masterclasses en Management Workshops die al door ons georganiseerd zijn.

Aanmelden en info

Aanmelden kan via www.drechtstedenbusiness.nl of rijnmondbusiness.nl

Voor informatie kunt u contact opnemen met HJ Media Producties, T 0180 – 33 16 00 of per e-mail hj@hjmediagroep.nl