Transport & Logistiek

AA Lease levert duurzame mobiliteitsoplossingen op maat

216
Man zittend op bank

De groeiende economie, met als gevolg een toename van het wegverkeer, veranderende regelgeving en de toenemende behoefte naar duurzame mobiliteitsoplossingen; het zijn slechts enkele voorbeelden van de veranderende kijk op het gebied van mobiliteit waar bedrijven mee te maken hebben. AA Lease, de grootste universele en onafhankelijke leasemaatschappij in de regio, volgt alle ontwikkelingen binnen de markt op de voet en speelt daarop in. We gaan hierover in gesprek met directeur Hans de Boer van AA Lease.

De Boer begint te vertellen dat AA Lease niet alleen een leasemaatschappij is, maar ook een mobiliteitsverstrekker waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Niet voor niets was de naam van het feestelijke evenement ter ere van de 50-jarige leasemaatschappij: ‘Duurzaamheid moet je doen’. “We merken dat vanwege de snel veranderde omstandigheden bij bedrijven en nieuwe wetgeving ook de mobiliteitsbehoefte van bedrijven veranderen. Bedrijven willen steeds vaker op een meer duurzame wijze hun mobiliteitsbehoeften realiseren. Naast de verschillende oplossingen die wij hiervoor bieden vervullen wij eveneens een sterke adviesrol om tot de meest efficiënte en duurzame aanpak te komen.”

Mobiliteitskaart

Enthousiast vervolgt De Boer: “AA Lease biedt sinds dit jaar de Mobiliteitskaart met daarin verschillende vormen van mobiliteit. Zo kunnen gebruikers kiezen voor de meest geschikte vorm van reizen. Dit kan vandaag bijvoorbeeld reizen met het openbaar vervoer zijn en morgen rei-zen met een elektrische auto. Wij dragen vervolgens zorg dat alle gemaakte kosten, via ons, overzichtelijk en in één totaalfactuur bij de klant terechtkomt. Wij nemen de klant zo alles uit handen. De komende jaren zullen de vormen van mobiliteit nog verder worden uitgebreid met bijvoorbeeld (deel)fietsen en taxibedrijven.”

Deelauto

Naast de Mobiliteitskaart maakt AA Lease ook het gebruik van deelauto’s mogelijk. De Boer licht dit toe: “Wij bieden de mogelijkheid om binnen een gesloten community, zoals een bedrijf of industrieterrein gebruik te maken van deelauto’s. Het inzetten van deelauto’s is een vorm van duurzame en flexibele mobiliteit waarbij eveneens kosten worden bespaard. Het gebruik is zeer gebruiksvriendelijk door behulp van een handige en slimme app.”

Leasefiets

Tegen het einde van het gesprek vertelt De Boer meer over het concept ‘full service leasefiets’ dat volgend jaar voor de zakelijke markt geïntroduceerd zal worden. “Het fiscale klimaat ten aanzien van leasefietsen veranderd volgend jaar. Er volgt een vaste bijtelling van 7% waardoor het voor bedrijven nog interessanter wordt om gebruik te maken van leasefietsen. Wij richten ons op totale ontzorging van de klant en regelen het onderhoud, de verzekering maar ook de hulp bij pechgevallen. Bij ons staat steeds voorop een efficiënte, flexibele en duurzame mobiliteitsoplossing. Zonder omwegen.”