Transport & Logistiek

Mulder neemt Visscher PGH Autogroep in Gorinchem over

2019
Foto: mulderautomotive.nl

Mulder heeft per 3 mei 2021 een overeenkomst bereikt over de overname van de dealerbedrijven van Hyundai, Peugeot en Citroën van Visscher PGH Autogroep in Gorinchem. De dealeractiviteiten van  de merken Peugeot en Citroën zullen door Mulder worden voortgezet en het merk Hyundai door H-Point.

Beide familiebedrijven zijn onderdeel van dealerholding Amega Groep en genieten een regionale en lokale naamsbekendheid. Alle medewerkers van Visscher zullen worden overgenomen.

De dealeractiviteiten van Peugeot en Citroën zullen vanuit het bestaande pand van Visscher in Gorinchem worden voortgezet en de activiteiten van Hyundai zullen naar het pand aan de Van Hogendorpweg 6 in Gorinchem verhuizen. In dit pand vindt u ook de andere Amega bedrijven van Opel Van Mill en Service Only.

MOOIE KANS

Mulder directeur Tijmen Griffioen ziet de overname als een mooie kans voor Mulder om haar positie in de regio verder te versterken en om het rayon net als H-Point (Hyundai) verder uit te breiden. Daarnaast is deze ontwikkeling positief voor de positie van de Stellantis-merken binnen Amega Groep. “Dankzij de bundeling van krachten kunnen onze bedrijven profiteren van verschillende synergievoordelen en is het mogelijk om de particuliere klanten en de zakelijke markt nog beter bedienen”, aldus Griffioen.

OVEREENKOMSTEN

Verder is de directie verheugd over de overname, omdat de bedrijven elkaar goed aanvullen en bij elkaar passen. Griffioen: “Visscher is een begrip in de regio en het familiebedrijf kent een mooie historie die teruggaat naar 1951. Wij zien veel overeenkomsten tussen onze bedrijven. Bij Visscher gaat het net als bij ons om meer dan alleen de verkoop en service van auto’s, het gaat om een totaalconcept waarbij de mensen centraal staan. Met een hoge klanttevredenheid en een groot klantenbestand als resultaat.”