Overig

Een baan voor jongeren dankzij Kickstart your Career

1254

Goed nieuws voor jongeren die werk zoeken. Het project ‘Kickstart your Career’ helpt minimaal 150 jongeren uit de provincie, waaronder in de regio Drechtsteden, aan een baan in één van de groeisectoren van Zuid-Holland. Het project krijgt steeds meer vorm en schaalt verder op. Belangrijk voor de Drechtsteden: het creëren van extra arbeidsplaatsen, ook voor jongeren, is één van de ambities.

Jongeren uit de regio Zuid-Holland, die in aanmerking komen voor het project, krijgen een werkplek bij een bedrijf uit de omgeving. Het gaat om bedrijven uit de volgende sectoren: haven, tuinbouw, cybersecurity, life sciences & health en smart industry. Ook bedrijven die actief zijn in digitalisering, energietransitie of circulaire economie kunnen zich aanmelden. 

In gesprek met kandidaten en bedrijven  

De Economic Board Zuid-Holland is met tientallen kandidaten en bedrijven in gesprek voor een mogelijke match. Bedrijven kunnen tot 20% subsidie (max. €10.000) krijgen voor het salaris van hun match wanneer zij de mogelijkheid hebben om een eerste baan te creëren voor een jongere uit de regio. Dit zijn jongeren die net hun diploma hebben behaald op mbo-3, -4, associate degree of hbo-bachelor niveau. Inmiddels zijn er ook twee subsidieaanvragen goedgekeurd en worden er nog drie behandeld. 

Onderdeel van Human Capital Akkoord  

In 2019 tekenden 65 partijen uit bedrijfsleven, onderwijs en overheid uit de provincie Zuid-Holland het Human Capital Akkoord Zuid-Holland met daarin diverse concrete projecten. Met het Human Capital Akkoord wil Zuid-Holland nationaal en internationaal concurrerend worden, dankzij een arbeidsmarkt die het talent van werkenden optimaal benut. ‘Kickstart your Career’ is één van de projecten die voortkomt uit het Human Capital Akkoord.  

30.000 extra arbeidsplaatsen in de Drechtsteden 

De Drechtsteden hebben gezamenlijk de ‘Groeiagenda 2030’ opgesteld. De Groeiagenda bevat de doelen en ambities waaraan tussen nu en 2030 wordt gewerkt. Werken waar je woont is één van die ambities. Dat betekent bestaande banen behouden en nieuwe bedrijven en werkgelegenheid naar de regio halen. Maar ook investeren in goed opgeleide mensen die aan de vraag van het bedrijfsleven in onze regio kunnen voldoen. 30.000 extra arbeidsplaatsen is het doel. Als partner van Economic Board Zuid-Holland en ‘Kickstart your Career’ draagt dit project bij aan de ambities. 

Meer weten over ‘Kickstart your Career’? 

Ga naar https://workmyway.avature.net/nl_NL/kickstartyourcareer  

Meer weten over de ambities?  

Ga naar https://www.drechtsteden.nl/Werken_Economie