Transport & Logistiek

Aanbesteding Personenvervoer over Water Rotterdam – Drechtsteden: 2 inschrijvers

262
waterbus

Provincie Zuid-Holland

De Provincie Zuid-Holland heeft op 3 februari 2 inschrijvingen ontvangen voor de aanbesteding van het Personenvervoer over Water (PoW) Rotterdam – Drechtsteden.

De 2 inschrijvers zijn Aquabus B.V. (een joint venture van Arriva en rederij Doeksen die het huidige contract uitvoert), en een combinatie van Aqualiner BV en Swets ODV Maritiem BV.

Bij een eerdere aanbestedingsronde in 2019 bleven inschrijvingen nog uit. In reactie daarop heeft de Provincie Zuid-Holland de jaarlijkse exploitatiebijdrage met €700.000 verhoogd tot €6 miljoen, en tevens zijn een aantal vervoerkundige eisen omgezet in wensen. Naar nu blijkt met een gunstig resultaat voor wat betreft het aantal ontvangen inschrijvingen.

Gedeputeerde Jeannette Baljeu: “Ik ben bijzonder verheugd dat er 2 partijen zijn die zich hebben ingeschreven voor het Personenvervoer over Water Rotterdam – Drechtsteden. Zo is er wat te kiezen”. De regio Drechtsteden draagt via de Provincie met jaarlijks ongeveer €750.000 bij aan het nieuwe contract. Naar verwachting maakt de provincie eind maart bekend welke inschrijvende partij in de beoordeling het hoogste scoort en per 1 januari 2022 het personenvervoer over water in het genoemde gebied mag gaan verzorgen.