Industrie

Bouw Rotterdam Polymer Hub begonnen

320
Bouw Rotterdam Polymer Hub
Illustratie: Rotterdam Polymer Hub

“We hanteren een strakke bouwplanning”, aldus Geert van de Ven, managing director Rotterdam Polymer Hub. “Dat moet ook wel, want de deadlines zijn strikt. Begin maart staat de oplevering gepland en per 1 april 2020 willen we operationeel zijn.” Rotterdam zal dan verrijkt zijn met het eerste logistieke knooppunt dat speciaal gewijd is aan de opslag van polymeren; één van de belangrijkste grondstoffen van de kunststofindustrie. Het bouwtraject beslaat nu de realisatie van twee loodsen van gezamenlijk 35.000 vierkante meter oppervlak, goed voor een opslagcapaciteit van 550.000 ton.

Naast de loods wordt er ook een containeryard van 15.500 vierkante meter met tiltplatform voorzien voor de opslag van bulkcontainers.

Container Exchange Route

De interesse uit de markt voor de ‘RTM Polymer Hub’ is sowieso groot. Dat heeft enerzijds te maken met de congestie die het transport van en naar polymer marktleider Antwerpen in toenemende mate parten speelt. Van De Ven: “Anderzijds zitten we hier op de Maasvlakte juist op een bijzonder efficiënte locatie: met erg goede verbindingen van en naar het achterland en vlakbij de deepsea containerterminals. Extra positief is dat we als eerste niet-containerterminal op de Container Exchange Route (CER) aangesloten worden.” De CER verbindt de containerbedrijven op de Maasvlakte met elkaar en maakt het mogelijk om de uitwisselkosten voor containers te minimaliseren en op de CO2-footprint te besparen.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here