Overig

Braanker Logistics verstevigt positie als wereldwijde logistieke alleskunner

1144

 

Met de opening van een fonkelnieuwe eigen vestiging op Schiphol-Oost heeft de ‘Braanker Logistics Group’ een belangrijke stap gezet om haar klanten wereldwijd nog efficiënter te kunnen bedienen. Een eigen vestiging op Schiphol was een lang gekoesterde wens van Braanker en past in het beleid om iedere transportmodaliteit in eigen beheer aan te kunnen bieden. Met een fantastisch team van luchtvrachtexperts zullen de klanten dezelfde hoge servicegraad ervaren zoals zij reeds gewend zijn van de medewerkers op de hoofdvestiging in Alblasserdam.

“Ons motto ‘Qua Patet Orbis’ (zo wijd de wereld strekt) doen we inmiddels echt eer aan,” vertelt Lennart Koudijzer, Director Sales & Project Forwarding, met volle overtuiging. “Onze wegtransportafdeling bestaat inmiddels uit circa 150 vervoerseenheden waarmee nagenoeg ieder type lading binnen eigen beheer vervoerd kan worden. Met deze eenheden verrichten we voor een groot aantal klanten transporten zowel lokaal, als landelijk en internationaal. Ons streven is om voor elke zending, groot of klein, de meest passende en economisch gunstigste transportoplossing te zoeken. Dit wil niet altijd zeggen dat we zendingen met onze eigen voertuigen moeten vervoeren. Als de aflevertermijn minder belangrijk is, is het soms tariefmatig voor de klant gunstiger als wij gebruik maken van ons uitgebreide netwerk van agenten.”

“Onze wegtransport afdeling beschikt sinds begin 2011 tevens over een eigen containertruck afdeling die gerund wordt door een team van twee planners en een twintigtal eigen trekkers en vaste charters. Wekelijks worden van en naar de haven van Rotterdam, Antwerpen en overige havens in Europa, honderden containers vervoerd. Weer zo’n mooi voorbeeld van alles in eigen huis kunnen uitvoeren,” legt Koudijzer uit. “Als een klant bij ons een container naar New-York boekt, staat er ook een Braanker auto op de stoep om de container te laden, worden de douanedocumenten door ons verzorgd en kunnen wij op verzoek de lading zeewaardig verpakken of vastzetten.”

Naast bovenstaande uitbreidingen zijn de activiteiten op het gebied van de overzeese volumelading fors gegroeid. Vaak zijn dit zendingen die vanwege hun afmetingen en/of gewicht niet meer over de openbare weg vervoerd kunnen worden. Onlangs heeft Braanker voor een opdrachtgever zo’n project uitgevoerd naar Nigeria waarbij de gehele logistiek verzorgd is. Lennart: “Kort gezegd praat je dan over het zeewaardig verpakken van de lading, het wegtransport naar de eerste binnenhaven, het regelen van de kranen, het laden in een binnenvaartschip, het transport met het binnenvaartschip naar de zeehaven en het vervolgens overladen van de lading vanuit het binnenvaartschip in het vertrekkende zeeschip. Uiteraard worden door ons dan ook alle benodigde documenten verzorgd. Het is prettig te zien dat steeds meer relaties de mogelijkheden binnen ons bedrijf benutten en vaak ons al in een vroeg stadium benaderen om mee te denken over de uitvoering van hun transport, dit resulteert vaak in een aanzienlijke kostenbesparing en voorkomt vertragingen in het gehele proces.” De dagelijkse activiteiten van Braanker Logistics zijn duidelijk zichtbaar als men op de operationele afdeling komt. “Dit is het hart van ons bedrijf.

Iedere planner beschikt over de nieuwste communicatiemiddelen, zowel hier op kantoor als onderweg en thuis. Op grote schermen kunnen de planners alle voertuigen 24 uur per dag real-time volgen zodat er nooit onduidelijkheid is over de status van de zendingen. Daarnaast kunnen wij ook de voor ons van belang zijnde scheeps- en vliegtuigbewegingen volgen.” Vanuit het operationele hart heeft men tevens direct zicht op de loodsen en buitenterreinen waar het eveneens gonst van de activiteiten, vrachtauto’s rijden af en aan om hun goederen te lossen of juist weer te laden. In de loodsen staan ladingen die gelost zijn uit containers afkomstig uit het verre oosten en wachten op hun volgende bestemming ergens in Europa. Mede gezien de huidige ontwikkelingen en groei binnen Braanker Logistics, is besloten om begin 2013 te starten met de uitbreiding op het gebied van opslag en buitenterreinen. De huidige opslagmogelijkheden worden uitgebreid tot 25.000 m2 en de nieuw te bouwen loodsen zijn straks voorzien van zware bovenloopkranen. Een groot gedeelte van de opslagloodsen zal gaan fungeren als douaneloods. Braanker verwacht met de toekomstige uitbreiding haar warehouseactiviteiten te kunnen optimaliseren.

Chris Braanker, eigenaar van Braanker Logistics, begon zijn transportbedrijf in 1991 in Zwijndrecht. Achter een zelf getimmerd bureautje werden de eerste transporten verzorgd. “Er bestond nog geen internet dus met behulp van de Gouden Gids zocht ik potentiële klanten.” De verhuizing in 1993 naar een bescheiden bedrijfspand in Sliedrecht bleek een goede zet. Het bedrijf was nu gevestigd in het gebied met veel scheeps- en bagger gerelateerde bedrijven. Chris: “Ik merkte al snel een verandering in de logistiek, het moest allemaal steeds sneller en efficiënter. Daar wilde ik op inspelen, ik wilde niet alleen vervoeren van A naar B maar een totaalpakket aanbieden. Klanten zorgen uit handen nemen en kijken wat de meest gunstige oplossing voor hen is. Dat had ik natuurlijk niet meteen voor elkaar maar dat is wel altijd mijn drive geweest om Braanker Logistics uit te bouwen tot wat het nu is. Wij onderscheiden ons van onze concurrenten door ons zeer brede aanbod van logistieke diensten, onze korte lijnen, en een team van ervaren en enthousiast personeel waarbij nooit het kostenverhaal uit het oog verloren wordt.”