Overig

Congrescentrum Podium O950: Verrassende ruimte met oneindig veel mogelijkheden

498

Voldoende parkeerruimte, goede bereikbaarheid met zowel de auto als het openbaar vervoer, verschillende zalen, goede catering. Het zijn de onmisbare ingrediënten voor een congrescentrum. Podium O950 voegt daar ook nog eens een verrassend Rotterdams uitzicht en een mooie ontstaansgeschiedenis aan toe.

Wie aanwezig was op de BOB Borrel van februari kan erover meepraten: de verrassende locatie van congrescentrum Podium O950. Gelegen in Kralingen, met een rustgevend uitzicht op de Maas én vrijwel alle panden die de Rotterdamse skyline domineren.

Sinds 1968 prijkt het witte gebouw van Podium O950 aan de Oostmaaslaan. Een geschenk van de Duitse Evangelische kerken aan de Rotterdammers als verzoeningsgebaar voor het veroorzaakte leed tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze gaven niemand minder dan het architectenbureau van Gerrit Rietveld in 1961 de opdracht het gebouw te ontwerpen.

Het resultaat is het huidige Podium O950: een pand van vijf verdiepingen dat dankzij de verspringende verdiepingen een eigenzinnig karakter krijgt én een gemeentelijk monument is. “Een ideale ruimte voor congressen, presentaties, trainingen of vergaderingen van groepen tussen 4 en 120 personen”, vertelt Willie Rozendal van Podium O950. “Afhankelijk van de grootte van de groep, kun je kiezen uit een van de zalen, maar het kan ook heel aantrekkelijk zijn om het hele pand te gebruiken voor een congres. Voor kleinere groepen is de vijfde etage heel geschikt. Er is een bar waar de gasten kunnen worden ontvangen met koffie en thee en waar men de dag kan afsluiten met een borrel. Op deze verdieping is ruimte voor plenaire sessies en alle ruimte om ook in kleinere groepen uiteen te gaan. En het uitzicht is hier magnifiek.”

Juist de bijzondere ontstaansgeschiedenis en het daaraan gekoppelde eigenzinnige ontwerp, maken van Podium O950 een veelzijdig congrescentrum. “We kunnen voldoen aan de meest uiteenlopende wensen van de klant. Zo hadden we een sportcongres waarbij een nieuw spel gedemonstreerd moest worden. Daarvoor hebben we alle ruimte in de Prinsenzaal. Maar we hebben ook een keer een onderdeel op het grasveld beneden laten plaatsvinden. Mogelijkheden genoeg.”

Zo blijkt ook tijdens Aangenaam@Podium O950, een netwerk- en relatie-evenement voor klanten en relaties. “Daarvoor gebruikten we ook het hele pand. Zo begonnen we met een bijzondere voorstelling in de Prinsenzaal, ons auditorium, daarna een uitgebreide lunch in de lounge en het dessert op de vijfde etage.”

Voor die catering komen gasten overigens ook graag terug. Podium O950 heeft een eigen cateraar in dienst. Daarbij beschikt het congrescentrum over een prachtige lounge op de eerste verdieping. Een hoge ruimte met veel glas en twee comfortabele terrassen met uitzicht over de Maasboulevard en de Maas zelf.

Onderwijs- en zorginstellingen, IT-bedrijven en sportcongressen: allemaal wisten ze Podium O950 al te vinden. Volgens Willie is het de combinatie van het bijzondere pand met de aanwezige faciliteiten. “Alle faciliteiten die gasten verwachten bij een congrescentrum zijn aanwezig: presentatie-apparatuur, multi-functionele ruimtes, cateraar aan huis, voldoende parkeerplek en een goede bereikbaarheid vanaf de snelweg en met het openbaar vervoer. Daar komt nog eens bij dat je vanaf hier zo in de stad zit. Dus als onze gasten na hun borrel met heerlijke hapjes hier, nog de stad in willen, zijn ze er zo.”

Wie meer wil weten over de mogelijkheden bij Podium O950 kan altijd bellen voor een vrijblijvende afspraak met rondleiding.