Overig

Dubbele overname Mercedes-Benz Vans & Trucks door Van Mossel Automotive Groep

1338

ROGAM Bedrijfswagens en Hogenbirk Bedrijfswagens samen verder onder Van Mossel.

Van Mossel heeft een overeenkomst bereikt met Hans en Robert Hogenbirk alsook met Hans van Ruiten. De overname omvat de dealerschappen van bestelwagens en trucks van de merken Mercedes-Benz en Fuso, zes vestigingen en bijna 200 medewerkers. Van Mossel completeert hiermee het huidige merkenaanbod van 26 automerken in Nederland. De transactie is voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en is gepland om begin december dit jaar te worden afgerond.

Robert Hogenbirk, directeur Hogenbirk Bedrijfswagens zal als clusterdirecteur verantwoordelijk worden binnen Van Mossel voor de Mercedes-Benz Vans & Trucks. “In 2019 bestond Hogenbirk Bedrijfswagens B.V. 25 jaar. Na een periode van op- en uitbouw zijn de verkoopaantallen nieuw en gebruikt ten opzichte van de vroege jaren negentig uiteindelijk bijna vertienvoudigd. Maar we zijn vooral continu gericht gebleven op integraal zakendoen door het verbinden van aftersales en sales. Mijn vader, Hans Hogenbirk gaat genieten van een welverdiend pensioen.”

Voor Hans van Ruiten komt de overname als een logisch vervolg op de eerdere overname door Van Mossel: “Na de succesvolle voortzetting door Van Mossel vanaf maart 2018 van de ROGAM personenwagen activiteiten zijn we in gesprek gebleven. Nu is het moment gekomen om ook de vier
ROGAM Bedrijfswagen vestigingen met volle overtuiging los te laten”. Ook ROGAM heeft een rijke historie en bestaat dit jaar 65 jaar. “Door de jaren heen hebben we een mooie en grote klantenkring op kunnen bouwen, waarbij een goede aftersales altijd het uitgangspunt is geweest”.

“Met het samenvoegen van ROGAM en Hogenbirk creëren we een aanzienlijke, sterke bedrijfswagendealer voor de regio Groot-Rotterdam en stellen we de toekomst veilig, voor zowel onze klanten als onze medewerkers”, stellen zowel Robert Hogenbirk en Hans van Ruiten met het volste vertrouwen vast.

Eric Berkhof, Algemeen Directeur Van Mossel Automotive Groep, voegt hieraan toe: “Wij zijn blij dat wij eindelijk een lang gekoesterde wens in vervulling hebben zien gaan. Ons aanbod biedt met deze overname een compleet merkenpalet voor zowel personenwagens als bedrijfswagens en nu ook trucks. Vanuit de regio Groot-Rotterdam zullen de betreffende zes vestigingen en bijna 200 nieuwe collega’s werken aan wat ons drijft: alles onder een dak aanbieden aan onze klant. Daarmee garanderen we volledige mobiliteitsontzorging voor onze klant.”

Over Van Mossel Automotive Groep

De Van Mossel Automotive Groep is in ruim 70 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de automotive van Nederland. In totaal telt de Van Mossel Automotive Groep –inclusief de vorige week aangekondigde Belgische acquisitie – circa 250 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Van Mossel Automotive Groep is dealer van de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT, ŠKODA, Peugeot, Citroën, DS, Hyundai, Kia, Jaguar, Land Rover, Ford, Opel, Mercedes-Benz, smart, Fuso, Fiat, Fiat Professional, Abarth, Alfa Romeo, Jeep, Renault, Dacia, Nissan, Mitsubishi, MG, Cadillac, Chevrolet, Corvette, Maxus, Suzuki, Volvo, Polestar en Isuzu. Verder exploiteert zij 7 (Mega) Occasion- vestigingen en heeft zij een eigen landelijk opererende keten van schadeherstelbedrijven. Daarnaast biedt de groep diverse diensten onder één dak, zoals verzekeringen, financieringen en carrosseriebouw, belettering of inrichting van bedrijfswagens. International Car Lease Holding, met een wagenpark van circa 90.000 voertuigen en behorend tot de top 5 van leasemaatschappijen van Nederland, maakt ook deel uit van de Van Mossel Automotive Groep. De onderliggende labels zijn Van Mossel Autolease, Van Mossel Privé Lease, Direct Lease, Westlease en J&T Autolease. Met ruim 4.000 medewerkers realiseert de groep een omzet van circa € 3 miljard op jaarbasis.