Overig

E-Learning markt groeit met €1,1 miljard

290

Zes procent van alle Nederlanders wil binnen een jaar een online opleiding volgen. Hiermee komt het totale aantal Nederlanders dat online een opleiding heeft gevolgd op 4,3 miljoen. Dit blijkt uit de E-Learning Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 4.600 Nederlanders.

Potentiële jaaromzet €1,1 miljard

Zes procent van de Nederlanders wil binnen nu en een jaar een online opleiding gaan volgen. Dit komt neer op ongeveer 850.000 Nederlanders. De gemiddelde prijs per opleiding is €1.290. Dit vertegenwoordigt een potentiële marktomzet van €1,1 miljard. Van de toekomstige gebruikers heeft 41% nog niet eerder een online opleiding gevolgd.

Voorkeur voor ICT

De meeste cursisten hebben een voorkeur voor het vakgebied ICT (19%). Hierbij moet men denken aan algemene computercursussen, informatica en diverse programmeertalen. ICT is vooral populair onder mannen en 18- tot 34-jarigen. Op enige afstand volgen taal (8%), psychologie (8%), zorg (5%) en administratie (4%).

Merendeel betaalt uit eigen zak

De helft (50%) van alle leskosten wordt door de consumenten zelf betaald. Iets meer dan twee vijfde (41%) is voor rekening van de werkgevers. De overheid draagt 3% bij aan de totale kosten. Zes procent wordt op een andere manier gefinancierd. Het aandeel dat de werkgever betaalt is hoger onder 18- tot 34-jarigen dan onder 35-plussers.

Over Multiscope

Multiscope is een specialist in online marktonderzoek. We ondersteunen bedrijven en organisaties bij het nemen van de juiste beslissingen door middel van online panels, marktrapporten en innovatieve onderzoeksoplossingen.

De resultaten in dit persbericht komen uit de E-Learning Monitor, een grootschalig onderzoek naar de status van domotica in Nederland. In het onderzoek zijn 4.600 respondenten van 18 jaar en ouder ondervraagd, representatief voor de Nederlandse bevolking.