Overig

Een nieuwe formule in een nieuwe dynamische omgeving

1057

 

Een sterk veranderde automarkt vraagt om een geheel vernieuwde aanpak, daar speelt Ames met haar nieuwe vestigingen in Zwijndrecht op in. Een Occasioncentrum van maar liefst 20.000m2, een ultramodern schadebedrijf, een Volkswagen Bedrijfswagencentrum met tientallen nieuwe en gebruikte bedrijfswagens, een eigen inbouw- en aanpassingsbedrijf en een geheel vernieuwde Ames dealervestiging en Service Only allemaal op één terrein. Ames is klaar voor de toekomst!

Leen de Koning, Niels ter Brake en Kees Peels vormen de directie van Ames, zij verwachten dat het nieuwe concept snel navolging zal krijgen in Nederland. “Dit concept is uniek! Door zes bedrijven te vestigen op één locatie, levert dat heel wat synergievoordelen op en dat is direct merkbaar voor de klant,” begint De Koning.

Kostenbesparing
Het‘alles-onder-één-dak concept’ biedt volgens Ter Brake veel perspectief. “Door zoveel mogelijk faciliteiten te delen op één terrein en samen te werken kunnen we kosten besparen. Uiteindelijk zullen die lagere kosten worden doorberekend aan onze klant en resulteren in een lagere prijs.” Hij geeft aan dat door de nieuwe opzet ook veel gebruiksvriendelijker en duurzamer gewerkt kan worden. “Door het delen van één bedrijfsingang vinden er veel minder autobewegingen plaats dan toen de vestigingen verspreid over de regio lagen.”

Een centrale functie op een uitstekende locatie
Met de schitterende nieuwbouw en een zichtlocatie langs de rijksweg A16 verwachten de heren een nog groter publiek aan te spreken. “De bedrijven hebben een centrale functie op een uitstekende locatie. We verwachten niet alleen klanten uit de directe regio aan te trekken maar uit een veel grotere omgeving,” aldus De Koning. Peels vult aan: “Bovendien is de nieuwe opzet heel overzichtelijk voor de bezoeker. Dankzij de samenwerking versterken de vestigingen elkaar waardoor er efficiënt gehandeld kan worden.” Hij voegt eraan toe dat het voor de klanten louter voordelen oplevert waarbij vooral de vernieuwingen op het gebied van bedrijfswagens opmerkelijk zijn. “De lijnen zijn nu korter zodat de klant maar één keer hoeft te winkelen. Als iemand komt voor een schadereparatie, kan dit direct gecombineerd worden met een servicebeurt en als iemand komt voor het inrichten van een bedrijfswagen, gaat het spuiten in bijvoorbeeld een andere kleur in één moeite door. Dit bespaart onze klant ook nog eens enorm veel tijd.”

Marktconformiteit
De heren zijn er van doordrongen dat de automarkt sterk aan het veranderen is. Met dit gegeven in het achterhoofd willen zij met de vestigingen in Zwijndrecht meer marktconformiteit bieden. De Koning legt uit: “Internet en internationalisatie van de autohandel bieden weer nieuwe kansen. Door de openheid van de markt wordt er steeds meer professionalisme verwacht en stellen klanten terecht steeds hogere eisen. Hier geven wij gehoor aan. We geven de klant meer keuze en kunnen sneller en goedkoper werken.” Ter Brake: “Wij kiezen ervoor om de klant en zijn auto op ouderwetse Ames-wijze met de grootste zorg te blijven omringen, maar dan wel vanuit een nieuwe formule in een nieuwe dynamische omgeving.”

20.000m2 gevuld met gebruikte auto’s
Dat het centrum neergezet is voor de toekomst wordt al snel duidelijk als je het Ames Occasioncentrum betreedt. Met een showroom van 20.000m2 gevuld met gebruikte auto’s is de ruimte om de auto’s te presenteren enorm toegenomen. Peels vertelt dat hierdoor ook de mogelijkheid om allerlei interessante formules te hanteren is ontstaan. Hij somt op: “Ex-leaseauto’s, dealerinruil, Duitse Jahreswagens, opgekochte partijen met bijna nieuwe auto’s tegen uiterst scherpe prijzen van alle merken. We bieden het allemaal. Daarnaast introduceren we het nieuwe buy & drive concept. Occasions waarbij jezelf bepaalt welke zekerheden je wilt kopen. Anders dan bijvoorbeeld op Marktplaats weet je bij ons exact wat je koopt.” Hierbij onderstreept hij dat de auto’s altijd afgeleverd worden met een volledig technisch keuringsrapport compleet gebaseerd op de normen die gehanteerd worden door de ANWB.

Meer specialisme
Door de schaalgrootte van de onderneming kan Ames haar klanten volop keuze bieden tegen een zeer scherpe prijs. “Wat veel mensen niet weten, is dat wij beschikken over een groot internationaal netwerk. We zijn altijd op zoek naar de beste prijzen in de markt. Doordat wij de juiste wegen weten te bewandelen, kunnen wij een nog groter voordeel bieden,” aldus De Koning. Enthousiast gaat hij verder: “En hebben we het niet in huis dan gaan we gewoon voor de klant op zoek.” Door deze schaalgrootte in combinatie met de krachtenbundeling van de onderlinge bedrijven in Zwijndrecht profiteert de klant nog meer. Ter Brake geeft een voorbeeld: “Met een centraal magazijn en meer specialisme onder één dak kunnen de juiste onderdelen precies op het goede moment afgeleverd worden. Dat geldt zowel voor de schadeonderdelen als voor de bedrijfswageninrichtingen.” Niels ter Brake knikt instemmend en zegt: “De gebouwen zijn zo ontworpen en ingericht dat we ze optimaal kunnen benutten. Mede dankzij de fijne samenwerking met Bouwbedrijf Slavenburg, Jacobs Architecten die de panden ontworpen heeft en KWS Zwijn-drecht voor het grondwerk. Bovendien zijn we ook de gemeente Zwijndrecht dank verschuldigd voor de begeleiding.”

Volkswagen Bedrijfswagens
Ames mag zich met een marktaandeel van 30% één van de grootse bedrijfswagendealers in Nederland noemen. Per jaar worden er bij Ames meer dan 1000 bedrijfswagen tot 3500 kg verkocht. Van de kleinere Caddy tot de Crafter Transporter en alles wat daar tussen ligt. “Voorheen werden de bedrijfswagens nog verkocht over de verschillende Ames-filialen. Nu kunnen onze klanten in Zwijndrecht terecht in één aparte vestiging. Bezoekers krijgen een overzichtelijk en duidelijk beeld van de bedrijfswagens van Volkswagen,” zegt Peels. Hij besluit: “En de medewerkers weten exact wat de regels en wetgevingen zijn. Denk hierbij aan subsidies, premies, fiscale bijtelling en rijtijdenbepaling. Ook alle kennis wordt hier gedeeld en daarvan profiteert de klant.”