Overig

Eerste vrouwennetwerk in mobiliteit gelanceerd

390
Eerste vrouwennetwerk in mobiliteit gelanceerd

[W]heels maakt vrouwelijk talent zichtbaar

Tijdens een werkgeversbijeenkomst in Rotterdam is vandaag het eerste vrouwennetwerk in mobiliteit gelanceerd. [W]heels maakt zich sterk voor een betere zichtbaarheid van vrouwen werkzaam in de mobiliteit en diversiteit in het debat. Nog te vaak wordt dit werkveld gedomineerd door mannen, met name doordat er vaak nog weinig vrouwen op het podium of op de voorgrond staan, letterlijk en figuurlijk. Dat terwijl er zoveel powervrouwen in deze sector werkzaam zijn. In [W]heels, een samenvoeging van ‘wielen’ en ‘heels’, bundelen vrouwen de krachten op een positieve manier. Op dit moment ligt de focus van het netwerk vooral op het creëren van één plek waarop vrouwen in mobiliteit gevonden kunnen worden op hun expertise en voor het doel waar zij zichzelf voor willen inzetten. Zo maken we samen het zoeken makkelijker en overzichtelijker.

Initiatief
[W]heels is een initiatief van Ananda Groag, Monique Verhoef, Chretienne Hoek en Monique Monster, allen werkzaam in de wereld van mobiliteit. Het netwerk heeft een raad van inspiratie waar Marga de Jager (ANWB), Miriam Hoekstra van der Deen (Schiphol Group), Christel Mourik (MRDH) en Nanouke van ’t Riet (Q Buzz) de initiatiefnemers gevraagd en ongevraagd voorzien van advies. Monique Verhoef: “We zijn gebaat bij meer diversiteit binnen de sector mobiliteit en vrouwen zorgen voor een breder en ander perspectief. Om te zorgen dat het werkveld voor vrouwen interessant is en blijft om in te werken, is het belangrijk om onszelf zichtbaar(der) te maken en te laten zien wie we zijn en wat we doen.”

[W]heels
Meer informatie over [W]heels is te vinden via de website: www.wheelsnetwork.nl. Vrouwen kunnen zich gratis aanmelden op de website en bijdragen aan de groei van het overzicht van vrouwelijk talent.