Overig

Geen PROVADA beurs in november maar wel een uniek PROVADA evenement in de RAI

964

25 juni 2020 – Ondanks de versoepelingen per 1 juli annuleert PROVADA de beurs van 3, 4 & 5 november. In plaats daarvan komt PROVADA met een uniek alternatief in de vorm van een hybride evenement voor de vastgoedsector.

Per 1 juli worden de coronaregels verder verruimd. Ook voor evenementen komt er weer wat ruimte. Kleinschalige evenementen zijn weer mogelijk en voor grotere evenementen kun je met de nodige creativiteit én met inachtneming van de anderhalve meter weer aan de slag. Dat is goed nieuws maar voor PROVADA niet voldoende om de beurs in de 3 hallen met ca. 300 standhouders door te laten gaan.

Als beursorganisatie hebben we de afgelopen weken met de RAI en andere organisatoren heel veel scenario’s doorlopen. Met een goed protocol in de hand kan er – op papier – heel veel. Maar wij zijn mensen van de praktijk. Beleving en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel en we willen het graag iedereen naar de zin maken. De beperkende maatregelen met looproutes, timeslots, aantal bezoekers, etc. passen daar in onze optiek niet bij. Bovendien verwachten wij dat ook standhouders (extra) kosten gaan maken om de mensen veilig te kunnen ontvangen op stands en pleinen.

Dit alles heeft ons doen besluiten om PROVADA 2020 in zijn ‘reguliere’ vorm géén doorgang te laten vinden.

“Van de nood een deugd maken”, typeert Peter Schreuter zijn besluit in een jaar van onzekerheden. Het gegeven dat we over 3 hallen in de RAI beschikken in combinatie met de reacties van onze standhouders vorige week tijdens PROVADA Live, de virtuele vastgoedbeurs, lieten blijken dat ze enorm uitkijken naar de ontmoetingen die wij op onze beursdagen faciliteren. Dit bracht ons op het idee om het in november eens helemaal anders te doen. Zonder stands hebben we een gigantische ruimte die we op alle mogelijke manieren creatief kunnen invullen, uiteraard met inachtneming van de dan geldende regels. We gaan een uniek PROVADA evenement neerzetten op 3,4 & 5 november waar je heen gaat voor ontmoetingen, netwerken, inhoud en fun.

Ook komen we deze dagen terug mét PROVADA Live, onze nieuwe online beursvariant waar we op 16 & 17 juni mee hebben proefgedraaid. Voor de inhoudelijke programmering is dit een uitstekend alternatief waarbij het bereik vaak groter is dan de fysieke vorm. Het grote voordeel van online is dat je de sessies kunt terugkijken. Maar het vervangt natuurlijk niet de sociale component van een evenement. Daarvoor staan we straks weer klaar in de RAI.