Overig

Golfdag Kiwanis Club Dordrecht: 30.000 euro voor goede doelen

676

Kiwanis Club Dordrecht organiseerde op vrijdag 23 mei voor de 18e keer haar jaarlijkse Golfdag bij Crayestein Golf aan de Baanhoekweg. Goede doelen voor kinderen in de regio staan centraal, reden genoeg voor SEAT-dealer Ames Auto Casa om zich aan te melden als mede-hoofdsponsor. Andere hoofdsponsors waren Van Lanschot Bankiers, DRV Accountants en Adviseurs en Machinefabriek Rotterdam.

Jan Laurijssens van Kiwanis Dor-drecht: “Kiwanisclubs houden zich uitsluitend bezig met kinderen met beperkingen in welke vorm dan ook, zo ook Kiwanis Dordrecht en dat is uniek. Kiwanis Club Dordrecht is opgericht in 1987 en wij zijn een hechte en gezellige serviceclub met 32 leden.

Elke eerste en derde maandag van de maand komen wij bij elkaar. Met onze club ondernemen wij diverse activiteiten om via fundraising gelden bijeen te brengen om onze bovengenoemde doelen te verwezenlijken. Dit doen we onder andere door kerstpakketten in te pakken en het organiseren van een golftoernooi. Dit alles betekent dat wij per jaar ongeveer 25.000 euro aan goede doelen kunnen besteden. Het golftoernooi van dit jaar bracht maar liefst 30.000 euro op en dat is het hoogste wat we ooit bereikt hebben, juist in een moeilijke economische tijd een prachtig resultaat. Het bewijst dat het deelnemende bedrijfsleven hiermee haar maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft genomen en daar zijn wij trots op. Alles bij elkaar waren er zo’n 150 deelnemers en sponsors actief bij Crayestein Golf.”

Om het aantal deelnemers -en daarmee de opbrengst voor de goede doelen- zo hoog mogelijk te laten eindigen, stelde Ames Auto Casa een gloednieuwe SEAT Mii in het vooruitzicht; de hole in one prijs. Wethouder Rinette Reynvaan maakte een grote kans omdat zij deze hole in one in het verleden wel eens wist te slaan. Helaas wist zij dit keer, net als de andere deelnemers, de Mii niet te veroveren. De winnaar van het toernooi, Hugo van Mastrigt, won een andere door Ames Auto Casa in het voortuitzicht gestelde prijs; een dag rijden in een SEAT Leon met chauffeur.

De sponsors en de deelnemers aan de Kiwanis Golfdag wisten door hun deelname flinke bedragen in te zamelen. Een cheque van 3.800 euro ging naar de Kledingbank Dordrecht om te zorgen dat kinderen die het hard nodig hebben goede kleding kunnen dragen. De aanschaf van een digitaal schoolbord voor De Stroom in Dordrecht is verzekerd met een bedrag van 4.500 euro en met 5.000 euro kan het project ‘10 voor Toekomst’, van het Leger des Heils weer verder met het regelen van tien kinderkamers waardoor gezinnen zelfstandig kunnen blijven wonen en de kinderen weer perspectief krijgen geboden.

Ames Auto Casa wist de aandacht op zich te vestigen met het showen van de modellen Leon, Ibiza en Mii van het merk SEAT dat dit jaar dertig jaar bestaat in Nederland. Ook het promotiemateriaal en de prijzen voor het toernooi zal de deelnemers niet zijn ontgaan. Hoe gezellig, zonnig en geslaagd de dag ook was, het belangrijkste blijft de opbrengst voor de goede doelen. Dat vindt ook Antoon de Kamper, voorzitter van de Golfcommissie. Een woord van dank ging uit naar de organisatiecommissie die naast Antoon de Kamper, bestond uit: Barend Labee, Jan-Karel Hustinx, Martin Witt, Johan Kooij, Henk Tempelaar, Kees van der Waal en Gerard Keuzenkamp. Verder bedankte De Kamper de sponsors en deelnemers en keek vooruit naar de Kiwanis Golfdag van 2015.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door DRV Accountants en Adviseurs.