Overig

Harry van de Kraats verlaat VNO-NCW en MKB-Nederland

115
Harry van de Kraats verlaat VNO-NCW en MKB-Nederland
Foto: Jeroen Poortvliet

Algemeen directeur Harry van de Kraats van AWVN verlaat de werkgeversvereniging op 31 december van dit jaar. Hij wordt per 1 januari 2020 partner bij executive-search-bureau Maes & Lunau in Amsterdam. Het vertrek van Van de Kraats bij AWVN betekent ook zijn vertrek als directeur Sociale Zaken bij MKB-Nederland en VNO-NCW, een functie die hij combineert met zijn functie bij AWVN.

Directeur Sociale Zaken

De samenwerking tussen AWVN en de ondernemersorganisaties leidde in 2016 tot de benoeming van Van de Kraats als directeur Sociale Zaken bij MKB-Nederland en VNO-NCW. In die hoedanigheid was hij onder meer bestuurslid van de Stichting van de Arbeid en voorzitter van het overleg van werkgevers en werknemers met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Onderlinge samenwerking 

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn Van de Kraats zeer erkentelijk voor zijn inzet en prestaties. ‘Harry heeft vanuit AWVN de praktijk dichter bij beleid gebracht. Dat heeft de onderlinge samenwerking inhoudelijk versterkt. Wij wensen hem veel succes als ondernemer’, aldus de ondernemersorganisaties.

Partner bij Maes & Lunau

Als partner bij Maes & Lunau wil Van de Kraats zijn brede bedrijfservaring inzetten bij het samenstellen van teams van directies en toezichthouders en de invulling van de rollen binnen die teams. Vóór Van de Kraats naar AWVN kwam, begon hij zijn carrière bij Unilever en vervulde hij directiefuncties bij NS en TomTom.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here